Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog



Novost

20.10.2014

Preporuka za čitanje

Preporuka za čitanje online knjižare Knjiga.ba

Obogatite život knjigama

Riječi ispisane u romanima, samo nam mogu dobro donijeti. Bilo da želite pobjeći od svakodnevnice, osjetite žeđ za novim avanturama, znanjem  ili samo želite odmor, posegnite za knjigama i obogatite svoj život čitanjem. Da li ste pročitali nešto dobro u zadnje vrijeme? Knjiga.ba vam preporučuje naslove koji su u zadnje vrijeme na listi najprodavanijih knjiga.

„Indijski začin na francuski način“ Ričard Č. Morais

Neodoljivi mirisi Orijenta čarobnim darom utkani u dušu moderne Francuske ruše granice između dva naizgled potpuno različita svijeta. Hasan Hadži, kulinarski čudotvorac, odrastao je iznad skromnog porodičnog restorana iz kog se miris karija i najukusnijih jela širio ulicama nekadašnjeg Bombaja. Međutim, jedan tren dovoljan je da se sve promijeni – Hasan biva primoran da sa porodicom potraži novi dom, daleko od Indije. Ipak, svojim magičnim darom on u srce Francuske uspijeva da prenese najljepše indijske arome i ponovo stvori svoje malo gastronomsko carstvo. Ova oaza ukusa, bogato začinjena melodijama opojne orijentalne muzike, probudiće sva čula uspavanih stanovnika, ali i izazvati oštar protest nadaleko čuvene Madam Malori, zabrinute za svoj ugledni restoran. Kada dva majstora ukrste koplja, pokazaće se da bitka ponekad može dovesti do nezamislivih rezultata. Onog trenutka kada hrabro odbacite sve što vam je poznato i zakoračite u novo carstvo, u potrazi za samim sobom, hrana će postati nevidljiva nit koja inspiriše i spaja ljudska srca.

Šarmantno, osvježavajuće i neponovljivo! ‒ Njujork tajms

„Preljub“ Paulo Coelho

Roman objavljen na portugalskom jeziku u aprilu ove godine, a u Brazilu se odmah našao na prvim mjestima svih lista najčitanijih naslova. „Preljub“ propituje nejasne granice između ljubavi i slijepe zaljubljenosti. I ovaj roman, kao i ostala djela, temom i životnim situacijama koje problematizira dodirnut će živote milijuna ljudi, obratiti se svima onima koji su se ikad zapitali: Jesam li ovako zamišljao svoj život?

„U očima drugih život Linde je savršen: živi i radi kao novinarka u Ženevi, u sretnom je braku, ima uspješnog i brižnog supruga i divnu djecu. Naizgled ima sve što bi mogla poželjeti, ali unatoč tome ona je nesretna i izgubljena te se iz dana u dan bori s osjećajima apatije i ravnodušnosti. Nakon što se  pojavi Jacob, bivša  mladalačka ljubav, Linda shvata da je on uspio u njoj probuditi osjećaj odavno potisnut, posve zaboravljen: strast. I ona čini sve da ostvari tu nemoguću ljubav i suočava se s odlukom koja joj može potpuno promijeniti život – treba li strast tražiti u životu koji imamo ili u onom koji zamišljamo?“

„Sarajevo za početnike“ Ozren Kebo

Ljetopis o Sarajevu koji sadrži i veliča njegovu čudesnu povijest, gorku sudbinu i svijetlu budućnost, sto je sve pazljivo utemeljio Ozren Kebo iz Mostara.

„Moj paradoks je potpun: ne želim da se sjećam, a ne mogu da zaboravim. Sredinom 1992. godine mislio sam da će to prestati za nekoliko dana. Sredinom 1995. godine shvatio sam da neće završiti nikada. Između ove dvije pogrešne prognoze počiva agonija grada koji je duže mogao izdržati bez vode nego bez cigareta. Danas, sedam godina kasnije, kada opsadu Sarajeva pokušavam sagledati i sažeti, često se pitam je li imalo smisla zapisivati. I to onako - sirovo, bez distance kao neprikosnovene majke svakog ozbiljnog pisanja. Odgovor na to pitanje ne znam. Sarajevo za početnike za mene je mučna uspomena. Najradije bih da nije bilo razloga za ovakvu knjigu. A kad već nije moglo drukčije, i kada ne postoji institucija opoziva već napisanog i doživljenog, onda mi za utjehu ostaje spoznaja da ovaj promašaj nije ništa gori od ostalih koje sam u životu napravio.

Promašaji i porazi, to je sve što nam na kraju ostane. Živjeli“ 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Tvorac anđela

Aleks Nort

24,50 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Kojeg je ukusa vaša ličnost?

Alan Hirsch

Redovna Cijena: 15,00 KM

Snižena cijena: 12,00 KM

Ostale knjige na popustu