Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Salinger biografija

Salinger biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-150-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4282

Broj strana:

225

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pokušavajući da pobijedi bolesni interes javnosti za svojom osobom i bojkotirajući cijelu reklamnu i marketinšku civilizaciju, Salinger je, protivno svojim željama i namjerama, samo dodatno pojačao interes za sebe i svoje knjige. Njegova antireklama funkcionirala je i još uvijek funkcionira kao savršena reklama.

Osjećao sam nelagodu čitajući njegovu biografiju. Kao da zavirujem u čovjekovu intimu, kao da mu se nadvirujem kroz prozor ili kao da detalje iz njegove privatnosti sakupljam u vlastitim albumima i katalozima. Inače se tako ne osjećam čitajući biografije, pa ni one za koje bi se moglo reći da su sasvim indiskretne. Salingerov životopis nije niti najmanje indiskretan, ali je to svjedočenje o čovjeku koji je odbijao da se o njemu išta svjedoči…

S druge strane, nisam mogao a da ne čitam, jer ja ovoga pisca volim i jer je svaki redak koji je on ikada napisao neka vrsta autobiografske ispovijedi, pa je onda i ova knjiga o njemu tek neka vrsta naknadnoga objašnjenja onoga što smo odranije znali…

U prvom je dijelu svoga života on stvarao veliku književnost, tako važnu u sentimentalnom odgoju naših generacija, dok je u drugome vodio rat protiv tabloida i tabloidnog interesa za svojom osobom. Na kraju je u tom ratu i pobijedio. Tu pobjedu potvrđuje i ova knjiga, jer u njoj nema gotovo ništa skandalozno. Samo život. (Iz pogovora Miljenka Jergovića)

  • Originalni naziv: Salinger a Biography
  • Prevodilac: Radha Rojc Belčec
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pokušavajući da pobijedi bolesni interes javnosti za svojom osobom i bojkotirajući cijelu reklamnu i marketinšku civilizaciju, Salinger je, protivno svojim željama i namjerama, samo dodatno pojačao interes za sebe i svoje knjige. Njegova antireklama funkcionirala je i još uvijek funkcionira kao savršena reklama. Osjećao sam nelagodu čitajući njegovu biografiju. Kao da zavirujem u čovjekovu intimu, kao da mu se nadvirujem kroz prozor ili kao da detalje iz njegove privatnosti sakupljam u vlastitim albumima i katalozima. Inače se tako ne osjećam čitajući biografije, pa ni one za koje bi se moglo reći da su sasvim indiskretne. Salingerov životopis nije niti najmanje indiskretan, ali je to svjedočenje o čovjeku koji je odbijao da se o njemu išta svjedoči… S druge strane, nisam mogao a da ne čitam, jer ja ovoga pisca volim i jer je svaki redak koji je on ikada napisao neka vrsta autobiografske ispovijedi, pa je onda i ova knjiga o njemu tek neka vrsta naknadnoga objašnjenja onoga što smo odranije znali… U prvom je dijelu svoga života on stvarao veliku književnost, tako važnu u sentimentalnom odgoju naših generacija, dok je u drugome vodio rat protiv tabloida i tabloidnog interesa za svojom osobom. Na kraju je u tom ratu i pobijedio. Tu pobjedu potvrđuje i ova knjiga, jer u njoj nema gotovo ništa skandalozno. Samo život. (Iz pogovora Miljenka Jergovića)

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter