Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Monografija Sana

Monografija Sana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-9976-0-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M5773

Broj strana:

304

Težina:

1650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Monografija Sana je originalno djelo sastavljeno od ortografskih, panoramskih i perspektivnih fotografija sa pojašnjavajućim tekstom.
Fotografije pokazuju smjenu pejzažnog kolorita od gorovitog gornjeg talvega, krajiške Crne gore, gdje joj je i izvorište, do mirnije morfografske plastike donjeg sliva, prema utoku u Unu.
Kompozitna smjena morfografsko - morfometrijske i morfološke plastike sliva doline je fotografijama pokazana i tekstom osmišljena, tako da kod znatiželjnika izaziva turbulenciju emocija, baš onako kakva je Sana. Kompozicijski polifazni, polimorfni,
poligenetički kolorit slivnih dolinskih oblika, boja i riječi stapaju se u jedinstveno - neponovljivo. Sav prirodno-geografski diverzitet prikazan u monografskom djelu pruža impresivnu kompozicijsku sliku fotografija i teksta, koji čine jedinstvenu cjelinu - monografiju.
Monografijom nije izbjegnut antropogeni diverzitet, koji se stopio sa prirodnim ambijentom i govori o održivom razvoju. Održivost između sebe i svog okruženja datira odvajkada. I to nekadašnje je obilato prisutno u djelu, a njihove iskopine tekstom pojašnjene. Kompozicija je veoma dobro odabrana od starog prema novom.
Sve je prolazno, a Sana protičući nikada ne presušuje…

Prof. dr. Muriz Spahić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 230x260
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Monografija Sana je originalno djelo sastavljeno od ortografskih, panoramskih i perspektivnih fotografija sa pojašnjavajućim tekstom. Fotografije pokazuju smjenu pejzažnog kolorita od gorovitog gornjeg talvega, krajiške Crne gore, gdje joj je i izvorište, do mirnije morfografske plastike donjeg sliva, prema utoku u Unu. Kompozitna smjena morfografsko - morfometrijske i morfološke plastike sliva doline je fotografijama pokazana i tekstom osmišljena, tako da kod znatiželjnika izaziva turbulenciju emocija, baš onako kakva je Sana. Kompozicijski polifazni, polimorfni, poligenetički kolorit slivnih dolinskih oblika, boja i riječi stapaju se u jedinstveno - neponovljivo. Sav prirodno-geografski diverzitet prikazan u monografskom djelu pruža impresivnu kompozicijsku sliku fotografija i teksta, koji čine jedinstvenu cjelinu - monografiju. Monografijom nije izbjegnut antropogeni diverzitet, koji se stopio sa prirodnim ambijentom i govori o održivom razvoju. Održivost između sebe i svog okruženja datira odvajkada. I to nekadašnje je obilato prisutno u djelu, a njihove iskopine tekstom pojašnjene. Kompozicija je veoma dobro odabrana od starog prema novom. Sve je prolazno, a Sana protičući nikada ne presušuje… Prof. dr. Muriz Spahić

Dodatne informacije

Izdavač Kalem Sanski Most
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter