Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Leksikon hrvatskih tradicija

Leksikon hrvatskih tradicija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-664-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4218

Broj strana:

285

Težina:

397 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

51,65 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Koji su najznačajniji mitologemi, ideologemi i simboli hrvatske povijesti, kulture i književnosti gledani očima jednoga stranca? Tko su i koje su osobe, događaji, pojmovi i opća mjesta u povijesnome razvoju Hrvata od srednjega vijeka pa sve do početka 20. stoljeća odigrali nenadomjestivu ulogu simbola integracije i kulturne identifikacije Hrvata? Zašto su i kako su nastajali najvažniji ideološki, povijesni, kulturni, književni i politički procesi u Hrvatskoj?...

Prvi rječnik tradicije u Hrvata kojemu je temeljno štivo upravo sinteza odgovora na gore postavljena pitanja, vjerojatno je najznačajnija knjiga koja pokušava rastumačiti glavne kulturološke procese u hrvatskoj povijesti i otkriti što je zapravo hrvatski kulturni identitet. A to što je ovaj leksikon djelo jedne strankinje, premda najbolje europske kroatistice, dovoljno govori o težini i opsegu posla, ali ponajprije o hrabrosti da se netko uopće upusti u pisanje sinteze hrvatske kulturne tradicije.

Poljakinja Joanna Rapacka (Varšava, 1939-2000) svakako je bila osoba s pravim kompentencijama za takav poduhvat: slavna znanstvenica, slavistica, kroatistica, vrsna poznavateljica hrvatske književnosti i kulture, kulturna povjesničarka i komparatistica, zadužila je svojim znanstvenim djelom podjednako i hrvatsku filologiju i hrvatsku povijest i hrvatsku kulturologiju, a ovim djelom posebice i hrvatsku leksikografiju.

  • Prevodilac: Dalibor Blažina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170×240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Koji su najznačajniji mitologemi, ideologemi i simboli hrvatske povijesti, kulture i književnosti gledani očima jednoga stranca? Tko su i koje su osobe, događaji, pojmovi i opća mjesta u povijesnome razvoju Hrvata od srednjega vijeka pa sve do početka 20. stoljeća odigrali nenadomjestivu ulogu simbola integracije i kulturne identifikacije Hrvata? Zašto su i kako su nastajali najvažniji ideološki, povijesni, kulturni, književni i politički procesi u Hrvatskoj?... Prvi rječnik tradicije u Hrvata kojemu je temeljno štivo upravo sinteza odgovora na gore postavljena pitanja, vjerojatno je najznačajnija knjiga koja pokušava rastumačiti glavne kulturološke procese u hrvatskoj povijesti i otkriti što je zapravo hrvatski kulturni identitet. A to što je ovaj leksikon djelo jedne strankinje, premda najbolje europske kroatistice, dovoljno govori o težini i opsegu posla, ali ponajprije o hrabrosti da se netko uopće upusti u pisanje sinteze hrvatske kulturne tradicije. Poljakinja Joanna Rapacka (Varšava, 1939-2000) svakako je bila osoba s pravim kompentencijama za takav poduhvat: slavna znanstvenica, slavistica, kroatistica, vrsna poznavateljica hrvatske književnosti i kulture, kulturna povjesničarka i komparatistica, zadužila je svojim znanstvenim djelom podjednako i hrvatsku filologiju i hrvatsku povijest i hrvatsku kulturologiju, a ovim djelom posebice i hrvatsku leksikografiju.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter