Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Kuća u kojoj stanuje vrag

Kuća u kojoj stanuje vrag

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0724-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5080

Broj strana:

260

Težina:

310 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,91 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Goranu Tribusonu nisu potrebni veliki realistički opisi da bi čitatelje uvukao u prostor na čijoj pozornici žive likovi vrijedni priče. Oni su posebno vezani za mjesto kojim se kreću. Ako su iz njega i otišli – jer su ih odveli, ili su se samo nakratko ponadali – oni će se njemu vratiti. U ovom slučaju Plinari, ni po čemu lijepoj ali ipak njihovoj. Lakoćom pripovijedanja i složenošću onoga o čemu govori, Tribuson u Kući u kojoj stanuje vrag tematizira i vrijeme nove neimaštine, suludih dosjetki na putu prema zaradi, kamatarenja, ljubomora, osveta, štrajkova, ubojstava.
Na Plinari su svi protivnici i prijatelji jer je granica između ta dva srodstva vrlo neprimjetna. Primajući njihove priče, čitatelj širi granice zamišljene Plinare i pri tome, što je nadasve važno, ne osjeća mučninu. On samom sebi
iznova potvrđuje sud o veličini pisca koji u romanu, redovito i neovisno o broju ispisanih stranica, uspijeva donijeti mnoštvo isprepletenih biografija, situiranih u pripadajući im prostor i trenutak. I sada to čini nenametljivo, bez sugeriranog realizma i s humorom kojim se svaka nelagoda uspijeva otopiti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Goranu Tribusonu nisu potrebni veliki realistički opisi da bi čitatelje uvukao u prostor na čijoj pozornici žive likovi vrijedni priče. Oni su posebno vezani za mjesto kojim se kreću. Ako su iz njega i otišli – jer su ih odveli, ili su se samo nakratko ponadali – oni će se njemu vratiti. U ovom slučaju Plinari, ni po čemu lijepoj ali ipak njihovoj. Lakoćom pripovijedanja i složenošću onoga o čemu govori, Tribuson u Kući u kojoj stanuje vrag tematizira i vrijeme nove neimaštine, suludih dosjetki na putu prema zaradi, kamatarenja, ljubomora, osveta, štrajkova, ubojstava. Na Plinari su svi protivnici i prijatelji jer je granica između ta dva srodstva vrlo neprimjetna. Primajući njihove priče, čitatelj širi granice zamišljene Plinare i pri tome, što je nadasve važno, ne osjeća mučninu. On samom sebi iznova potvrđuje sud o veličini pisca koji u romanu, redovito i neovisno o broju ispisanih stranica, uspijeva donijeti mnoštvo isprepletenih biografija, situiranih u pripadajući im prostor i trenutak. I sada to čini nenametljivo, bez sugeriranog realizma i s humorom kojim se svaka nelagoda uspijeva otopiti.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter