Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Krokodil na peščanom sprudu

Krokodil na peščanom sprudu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7804-043-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3649

Broj strana:

256

Težina:

374 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

9,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prva knjiga dogodovština neodoljive Amelije Pibodi Emerson, arheologa, detektiva amatera sa velikim srcem odvešće vas do obala Nila, u zemlju pjeska, piramida i zagonetki koje čekaju da budu rješane. Naoružana nenarušivim samopouzdanjem, dnevnikom u koji će prebilježiti svoja razmišljanja i, naravno, izdržljivim suncobranom, Amelija Pibodi zagazila je u svoju prvu egipatsku pustolovinu.

Bez imalo poštovanja prema uvreženim običajima zapošljava kao pratilju svoju zemljakinju, mladu Ivlin, koju je razbludni ljubavnik upropastio i ostavio na ulicama Rima. Izbjegavajući ljude koji ih opsjedaju, dvije saputnice plove uz Nil i iskrcavaju se kraj arheološkog nalazišta kojim rukovode braća Emerson. Maloj ekipi će se uskoro pridružiti još jedan član, mumija, jedinstveno živahna za svoju vrstu. Čudne noćne posjete, sumnjive nezgode i šeprtljav pokušaj otmice uvjeriće Ameliju da se nalazi u centru zavjere. Ali nikakav nitkov, a ni mumija, nisu dorasli srčanoj Ameliji.

Način na koji će ona da izađe na kraj sa situacijom u kojoj se našla samo je jedna od zagonetki zbog kojih ćete sa zadovoljstvom čitati ovaj neodoljivo domišljati roman. Knjigu je proveo Petar Kapuran.

Zlonamjerna djela, burne romanse, znatiželjne mumije, tajne drevnog egipatskog kraljevstva - i junakinja koja radije vitla suncobranom nego pištoljem. Savršen provod.Gardijan

Ova autorka je toliko omiljena da biblioteke moraju da drže njene knjige pod ključem! Vašington post

  • Originalni naziv: Crocodile on the Sandbank...
  • Prevodilac: Petar Kapuran
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prva knjiga dogodovština neodoljive Amelije Pibodi Emerson, arheologa, detektiva amatera sa velikim srcem odvešće vas do obala Nila, u zemlju pjeska, piramida i zagonetki koje čekaju da budu rješane. Naoružana nenarušivim samopouzdanjem, dnevnikom u koji će prebilježiti svoja razmišljanja i, naravno, izdržljivim suncobranom, Amelija Pibodi zagazila je u svoju prvu egipatsku pustolovinu. Bez imalo poštovanja prema uvreženim običajima zapošljava kao pratilju svoju zemljakinju, mladu Ivlin, koju je razbludni ljubavnik upropastio i ostavio na ulicama Rima. Izbjegavajući ljude koji ih opsjedaju, dvije saputnice plove uz Nil i iskrcavaju se kraj arheološkog nalazišta kojim rukovode braća Emerson. Maloj ekipi će se uskoro pridružiti još jedan član, mumija, jedinstveno živahna za svoju vrstu. Čudne noćne posjete, sumnjive nezgode i šeprtljav pokušaj otmice uvjeriće Ameliju da se nalazi u centru zavjere. Ali nikakav nitkov, a ni mumija, nisu dorasli srčanoj Ameliji. Način na koji će ona da izađe na kraj sa situacijom u kojoj se našla samo je jedna od zagonetki zbog kojih ćete sa zadovoljstvom čitati ovaj neodoljivo domišljati roman. Knjigu je proveo Petar Kapuran. Zlonamjerna djela, burne romanse, znatiželjne mumije, tajne drevnog egipatskog kraljevstva - i junakinja koja radije vitla suncobranom nego pištoljem. Savršen provod.Gardijan Ova autorka je toliko omiljena da biblioteke moraju da drže njene knjige pod ključem! Vašington post

Dodatne informacije

Izdavač Mono i Manjana
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter