Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kosovo kratka

Kosovo kratka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Noel Malcolm


ISBN:

978-958-717-031

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0813

Broj strana:

520

Težina:

850 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najveća snaga ove knjige nije, međutim, u opsežnosti izvora, već u umijeću sa kojim su oni korišteni... Shvatiti ovu knjigu tek kao još jedan doprinos aktuelnoj debati - nije pravedno. Ovo je duboko i pionirsko djelo koje će služiti generacijama.
Prof. Richard Crampton (Oxfordski univerzitet), The Times Literary Supplement

Ova knjiga historije Noela Malcolma je dovoljno kratka da se čita u ministarstvima vanjskih poslova, ali i dovoljno eksplicitna da nam ne dopusti da ponovo ustuknemo pred silom čije posljedice i sad trpi voljena Bosna
Michael Foot, The Observer

Mudar i blagovremen historijski prikaz ove problematične pokrajine… uveliko pomaže nam da shvatimo sadašnju krizu
Paddy Ashdown

Posljednje poglavlje… je trijumf analitičnosti, model kako procjenjivati i tumačiti aktuelnu povijest. Ali, izuzetna vrijednost knjige Kosovo: Kratka povijest leži u autorovom umijeću da dubokim i kritičkim uvodom u prošlost učini razumljivom sadašnjost.
Alan Palmer, The Literary Review

Ono što je - u rukama drugog autora - moglo biti tek akademsko seciranje dlake, Malcolm pretvara u uzbudljivu detektivsku priču.
Anna Husarska, New York Times Book Review

Malcomova pripovijest je uzbudljiva, katkad i briljantna... On se svom zadatku predaje silinom detektiva gonjenog istinskom strašću. Katkad su, kada se radi o povijesti Balkana, njegove tvrdnje sasvim revolucionarne.
The Economist

  • Originalni naziv: Kosovo: A Short History...
  • Prevodilac: Grupa autora
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2000
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Najveća snaga ove knjige nije, međutim, u opsežnosti izvora, već u umijeću sa kojim su oni korišteni... Shvatiti ovu knjigu tek kao još jedan doprinos aktuelnoj debati - nije pravedno. Ovo je duboko i pionirsko djelo koje će služiti generacijama. Prof. Richard Crampton (Oxfordski univerzitet), The Times Literary Supplement Ova knjiga historije Noela Malcolma je dovoljno kratka da se čita u ministarstvima vanjskih poslova, ali i dovoljno eksplicitna da nam ne dopusti da ponovo ustuknemo pred silom čije posljedice i sad trpi voljena Bosna Michael Foot, The Observer Mudar i blagovremen historijski prikaz ove problematične pokrajine… uveliko pomaže nam da shvatimo sadašnju krizu Paddy Ashdown Posljednje poglavlje… je trijumf analitičnosti, model kako procjenjivati i tumačiti aktuelnu povijest. Ali, izuzetna vrijednost knjige Kosovo: Kratka povijest leži u autorovom umijeću da dubokim i kritičkim uvodom u prošlost učini razumljivom sadašnjost. Alan Palmer, The Literary Review Ono što je - u rukama drugog autora - moglo biti tek akademsko seciranje dlake, Malcolm pretvara u uzbudljivu detektivsku priču. Anna Husarska, New York Times Book Review Malcomova pripovijest je uzbudljiva, katkad i briljantna... On se svom zadatku predaje silinom detektiva gonjenog istinskom strašću. Katkad su, kada se radi o povijesti Balkana, njegove tvrdnje sasvim revolucionarne. The Economist

Dodatne informacije

Izdavač Civitas
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter