Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Komplet Milenijum 1-3

Komplet Milenijum 1-3

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stieg Larsson


ISBN:

978-86-7702-094-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4937

Broj strana:

1663

Težina:

2020 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kad je prije pet godina Stig Lašon (Stieg Larsson, čije se prezime u svijetu često pogrešno izgovara Larson), ugledni švedski novinar, odnio prvi tom serijala Milenijum na pregled kod izdavača, vjerovatno nije ni sanjao da će njegov roman pokrenuti fenomen poznat u Evropi kao milenijumanija.

Prije svega, sami zapleti su izuzetno inteligentno i maštovito osmišljeni, zbog čega se knjige bukvalno čitaju u jednom dahu. Dva glavna lika, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander, predstavljaju krajnje originalan par, a glavna junakinja vjerovatno nema pandana u kriminalističkoj literaturi kad je riječ o neobičnosti i upečatljivosti. Međutim, knjige definitivno izlaze iz klasičnog žanra trilera, one su i svjedočanstvo vremena u kome živimo, sa svim njegovim anomalijama i negativnostima. Lašon je izuzetan poznavalac socijalnih, društvenih i ekonomskih pojava, od savremene disfunkcionalne porodice, preko nemoralne korporativne prakse i prevara, pa do nebrige države u svim sferama koja se graniči sa kriminalom... Čitajući trilogiju Milenijum imate utisak da ste uletjeli u bogati literarni univerzum prema kome klasični trileri izgledaju kao dvodimenzionalne dječije slagalice. To je vjerovatno i razlog zašto je Lašon našao čitaoce i među ljudima koji uopšte ne vole da čitaju trilere.

Popularnost trilogije učinila je Stiga Lašona najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Knjige iz trilogije Milenijum prodate su u preko 26 miliona primjeraka u više od 40 zemalja.

Trilogiju Milenijum sačinjavaju knjige:

Muškarci koji mrze žene
Devojčica koja se igrala vatrom
Kula od karata

  • Prevodilac: Grupa autora
  • Edicija: Milenijum
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kad je prije pet godina Stig Lašon (Stieg Larsson, čije se prezime u svijetu često pogrešno izgovara Larson), ugledni švedski novinar, odnio prvi tom serijala Milenijum na pregled kod izdavača, vjerovatno nije ni sanjao da će njegov roman pokrenuti fenomen poznat u Evropi kao milenijumanija. Prije svega, sami zapleti su izuzetno inteligentno i maštovito osmišljeni, zbog čega se knjige bukvalno čitaju u jednom dahu. Dva glavna lika, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander, predstavljaju krajnje originalan par, a glavna junakinja vjerovatno nema pandana u kriminalističkoj literaturi kad je riječ o neobičnosti i upečatljivosti. Međutim, knjige definitivno izlaze iz klasičnog žanra trilera, one su i svjedočanstvo vremena u kome živimo, sa svim njegovim anomalijama i negativnostima. Lašon je izuzetan poznavalac socijalnih, društvenih i ekonomskih pojava, od savremene disfunkcionalne porodice, preko nemoralne korporativne prakse i prevara, pa do nebrige države u svim sferama koja se graniči sa kriminalom... Čitajući trilogiju Milenijum imate utisak da ste uletjeli u bogati literarni univerzum prema kome klasični trileri izgledaju kao dvodimenzionalne dječije slagalice. To je vjerovatno i razlog zašto je Lašon našao čitaoce i među ljudima koji uopšte ne vole da čitaju trilere. Popularnost trilogije učinila je Stiga Lašona najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Knjige iz trilogije Milenijum prodate su u preko 26 miliona primjeraka u više od 40 zemalja. Trilogiju Milenijum sačinjavaju knjige: Muškarci koji mrze žene Devojčica koja se igrala vatrom Kula od karata

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter