Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Tropska životinja

Tropska životinja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0564-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6708

Broj strana:

366

Težina:

329 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autobiografski roman briljantnog kubanskog pisca evocira sirovu vitalnost očajnika poput onog u romanu Henrija Milera „Rakova obratnica“.

Zatvoren u svom oronulom stančiću u Havani, Pedro Huan slika ophrvan sve većom melanholijom dok posmatra živote prevaranata, kicoša i prostitutki sa ulice. Ponosna i sofisticirana prostitutka Glorija pokušava da ga zavede, ali poziv u hladnu, negostoljubivu Švedsku – antitezu njegove Kube – pruža mu siguran izlaz. Međutim, kada se nađe tamo, progone ga sjećanja na strastvenu Gloriju a manjak inspiracije u novom okruženju sve ga više pritiska. Da li će Pedro Huan, legendarni zavodnik i nezasiti istraživač senzualnosti, na kraju morati da prizna kako je njegova igra završena i zamenjena usklađenijim, sigurnijim i hladnijim postojanjem, ili su njegovi hedonistički instinkti dovoljno snažni da ga vrate u život?
Ovim romanom Gutijeres potvrđuje svoj status jednog od najbitnijih novih pisaca ne samo savremene latinoameričke literature već savremene književnosti uopšte.

  • Prevodilac: Branko Anđić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autobiografski roman briljantnog kubanskog pisca evocira sirovu vitalnost očajnika poput onog u romanu Henrija Milera „Rakova obratnica“. Zatvoren u svom oronulom stančiću u Havani, Pedro Huan slika ophrvan sve većom melanholijom dok posmatra živote prevaranata, kicoša i prostitutki sa ulice. Ponosna i sofisticirana prostitutka Glorija pokušava da ga zavede, ali poziv u hladnu, negostoljubivu Švedsku – antitezu njegove Kube – pruža mu siguran izlaz. Međutim, kada se nađe tamo, progone ga sjećanja na strastvenu Gloriju a manjak inspiracije u novom okruženju sve ga više pritiska. Da li će Pedro Huan, legendarni zavodnik i nezasiti istraživač senzualnosti, na kraju morati da prizna kako je njegova igra završena i zamenjena usklađenijim, sigurnijim i hladnijim postojanjem, ili su njegovi hedonistički instinkti dovoljno snažni da ga vrate u život? Ovim romanom Gutijeres potvrđuje svoj status jednog od najbitnijih novih pisaca ne samo savremene latinoameričke literature već savremene književnosti uopšte.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter