Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Stanarka napuštenog zamka

Stanarka napuštenog zamka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Anne Bronte


ISBN:

978-86-10-01764-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5460

Broj strana:

384

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ko je ta predivna gospa u crnom koja se uselila u oronuli zamak Vajldfel? Tajanstvena žena koja živi tamo sa sinčićem i starom služavkom, da li je zaista mlada udovica kao što se predstavlja?

Iz spokojne, mirne uljudnosti Helen Grejam zrači neka hladnoća, svi su to primijetili, a njena prošlost obavijena je velom misterije. Radoznali susjedi na sve načine pokušavaju da otkriju ko je ona i odakle je, ali ne uspijevaju da izmame zadovoljavajući odgovor ili bar uzgrednu opasku. Gospođa Grejam jedva da je učtiva prema njima i raspoloženija je da im kaže zbogom nego dobar dan. Lijepa usamljenica dane provodi tako što slika i brine se o malom Arturu - možda i previše revnosno, neko bi mogao da kaže. Prisustvo žene koja se odnosi prema njemu sa neobičnom ravnodušnošću privlači pažnju i Gilbertu Makramu, mlađanom zemljoposjedniku strastveno posvećenom svojim imanjima i udvaranju gracioznim mladim damama. Iako Helen djeluje kao da je nepoverljiva i prezriva prema čitavom muškom rodu, on uspijeva da pridobije njenu naklonost i razvije duboko prijateljstvo sa njom.

Međutim, Helenina uzdržanost pokreće zlobne glasine i ogovaranja, tako svojstvene ljudskom rodu, pa će čak i Gilbert početi da sumnja. Tek kada mu ona povjeri svoj dnevnik, na površinu će isplivati detalji mučne prošlosti koju je ostavila za sobom.

Prije gotovo dva vijeka, iz pera najmlađe sestre Bronte potekla je nezaboravna priča o ženi koja se nepokolebljivo bori za svoju samostalnost, kršeći sve društvene norme.

  • Originalni naziv: The Tenant of Wildfell...
  • Prevodilac: Ljubica Bauer- Protić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ko je ta predivna gospa u crnom koja se uselila u oronuli zamak Vajldfel? Tajanstvena žena koja živi tamo sa sinčićem i starom služavkom, da li je zaista mlada udovica kao što se predstavlja? Iz spokojne, mirne uljudnosti Helen Grejam zrači neka hladnoća, svi su to primijetili, a njena prošlost obavijena je velom misterije. Radoznali susjedi na sve načine pokušavaju da otkriju ko je ona i odakle je, ali ne uspijevaju da izmame zadovoljavajući odgovor ili bar uzgrednu opasku. Gospođa Grejam jedva da je učtiva prema njima i raspoloženija je da im kaže zbogom nego dobar dan. Lijepa usamljenica dane provodi tako što slika i brine se o malom Arturu - možda i previše revnosno, neko bi mogao da kaže. Prisustvo žene koja se odnosi prema njemu sa neobičnom ravnodušnošću privlači pažnju i Gilbertu Makramu, mlađanom zemljoposjedniku strastveno posvećenom svojim imanjima i udvaranju gracioznim mladim damama. Iako Helen djeluje kao da je nepoverljiva i prezriva prema čitavom muškom rodu, on uspijeva da pridobije njenu naklonost i razvije duboko prijateljstvo sa njom. Međutim, Helenina uzdržanost pokreće zlobne glasine i ogovaranja, tako svojstvene ljudskom rodu, pa će čak i Gilbert početi da sumnja. Tek kada mu ona povjeri svoj dnevnik, na površinu će isplivati detalji mučne prošlosti koju je ostavila za sobom. Prije gotovo dva vijeka, iz pera najmlađe sestre Bronte potekla je nezaboravna priča o ženi koja se nepokolebljivo bori za svoju samostalnost, kršeći sve društvene norme.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter