Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Četiri velike tragedije

Četiri velike tragedije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01772-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5452

Broj strana:

464

Težina:

536 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo jednotomno izdanje obuhvata četiri Šekspirove tragedije koje važe za najuspešnije iz čitavog njegovog opusa, pa stoga i nose naziv velike tragedije. Tu spadaju Hamlet, Kralj Lir, Magbet i Otelo.

Hamlet - čuvena drama o danskom kraljeviću Hamletu koji ispituje uzrok iznenadne smrti svog oca i koji se dvoumi da li da počini osvetu ili ne.

Kralj Lir - drama koja opisuje borbu za vlast, u kojoj oni najčasniji često prvi stradaju od strane nepoštenih; opisuje ljubav između roditelja i djece, kao i pitanja povjerenja i časti.

Magbet - još jedno dramsko djelo koje se bavi pitanjima vlasti. Magbet, uz podršku supruge, ubija kralja kako bi on bio proglašen za vladara. Radnja prati put propasti kojim je Magbet krenuo.

Otelo - priča o ljubomori i zavisti. Zavidni i lažni prijatelji, dobro upoznati sa slabostima časnog vojskovođe, nameračiće se da po svaku cijenu osujete sreću Otela i njegove voljene supruge Dezdemone, a na kraju će svi izgubiti.

  • Prevodilac: Živojin V.Simić, Sima Pandurović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo jednotomno izdanje obuhvata četiri Šekspirove tragedije koje važe za najuspešnije iz čitavog njegovog opusa, pa stoga i nose naziv velike tragedije. Tu spadaju Hamlet, Kralj Lir, Magbet i Otelo. Hamlet - čuvena drama o danskom kraljeviću Hamletu koji ispituje uzrok iznenadne smrti svog oca i koji se dvoumi da li da počini osvetu ili ne. Kralj Lir - drama koja opisuje borbu za vlast, u kojoj oni najčasniji često prvi stradaju od strane nepoštenih; opisuje ljubav između roditelja i djece, kao i pitanja povjerenja i časti. Magbet - još jedno dramsko djelo koje se bavi pitanjima vlasti. Magbet, uz podršku supruge, ubija kralja kako bi on bio proglašen za vladara. Radnja prati put propasti kojim je Magbet krenuo. Otelo - priča o ljubomori i zavisti. Zavidni i lažni prijatelji, dobro upoznati sa slabostima časnog vojskovođe, nameračiće se da po svaku cijenu osujete sreću Otela i njegove voljene supruge Dezdemone, a na kraju će svi izgubiti.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter