Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Ko je zgazio gospođu mjesec

Ko je zgazio gospođu mjesec

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958778049

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5412

Broj strana:

201

Težina:

244 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Asmir Kujović je zasigurno najtalentiraniji bosansko-hercegovački pjesnik najmlađe generacije. No, evo, okušava se i u romanu. Njegov roman prati dostignuća suvremene svjetske proze i, kao takav, činit će još jednu značajnu komponentu u modernom shvaćanju bosansko-hercegovačke književnosti.
Njegov roman Ko je zgazio gospođu Mjesec je nagrađen godišnjom nagradom Društva pisaca Bosne i Hercegovine.

Autor obrađuje bezbrižne periode djetinjstva, seksualnog odrastanja, sitne nestašluke, dogodovštine, temu prijateljstva od rane mladosti pa u sebi zajedno s likovima pjevušimo:

„Od naselja do Titova dvora,

pružila se žica telefona!

A iz dvora Tito nam govori:

„Jel vam teško udarnici moji?“

Nije teško a nije ni lako-

mjesec dana krampati ovako!

Predstavlja nam sukob vjere i magije, sukob identiteta i zagonetna stanja uma. Kod Kujovića postoji određena sposobnost da se prebaci s lika na lik, identiteta na identitet i kreira neobične karakterne crte, likove koji su ogoljeni do srži pa upoznajemo najdublje kutke njihovih ličnosti. Kujović nas neće samo zaintrigirati svojim prije svega psihološkim romanom, već će nas nasmijati svojim dječačkim, crnim, ogoljenim humorom koji je inteligentan upravo zato što je jednostavan.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 10x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Asmir Kujović je zasigurno najtalentiraniji bosansko-hercegovački pjesnik najmlađe generacije. No, evo, okušava se i u romanu. Njegov roman prati dostignuća suvremene svjetske proze i, kao takav, činit će još jednu značajnu komponentu u modernom shvaćanju bosansko-hercegovačke književnosti. Njegov roman Ko je zgazio gospođu Mjesec je nagrađen godišnjom nagradom Društva pisaca Bosne i Hercegovine. Autor obrađuje bezbrižne periode djetinjstva, seksualnog odrastanja, sitne nestašluke, dogodovštine, temu prijateljstva od rane mladosti pa u sebi zajedno s likovima pjevušimo: „Od naselja do Titova dvora, pružila se žica telefona! A iz dvora Tito nam govori: „Jel vam teško udarnici moji?“ Nije teško a nije ni lako- mjesec dana krampati ovako! Predstavlja nam sukob vjere i magije, sukob identiteta i zagonetna stanja uma. Kod Kujovića postoji određena sposobnost da se prebaci s lika na lik, identiteta na identitet i kreira neobične karakterne crte, likove koji su ogoljeni do srži pa upoznajemo najdublje kutke njihovih ličnosti. Kujović nas neće samo zaintrigirati svojim prije svega psihološkim romanom, već će nas nasmijati svojim dječačkim, crnim, ogoljenim humorom koji je inteligentan upravo zato što je jednostavan.

Dodatne informacije

Izdavač Vrijeme Zenica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter