Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Kazna za greh - Knjiga uspomena

Kazna za greh - Knjiga uspomena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2108-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3146

Broj strana:

224

Težina:

348 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kao izuzetno talentovana učenica sa najboljim ocjenama, Emilija po preporuci profesora Kostića dolazi na Bečki univerzitet. Njen mentor je jedan od vodećih intelektualaca naučne elite s početka tridesetih godina prošlog vijeka. Franc Nojbauer u svojoj višedecenijskoj karijeri konačno sreće studenta vrijednog divljenja i odlučuje da mu Emilija postane asistent. Mlada žena koja se uspinje društvenom ljestvicom živi svoj san. Istovremeno, na imanju Ercegovih, u srcu vojvođanske ravnice, živote njenih siromašnih roditelja i grofovske porodice prepliću nepredvidive niti sudbine. Kada nacisti preuzmu vlast u Beču, u godinama rata i nevolja, između Emilije i profesora Nojbauera razvija se čudan i jedinstven odnos dva jaka karaktera i briljantna uma: više od platonske ljubavi, a manje od tjelesne strasti.

Knjiga uspomena Jelene Bačić Alimpić je drugi dio trilogije Kazna za grijeh, roman o sjećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti. Oda životu koji pulsira uprkos Drugom svijetskom ratu i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kao izuzetno talentovana učenica sa najboljim ocjenama, Emilija po preporuci profesora Kostića dolazi na Bečki univerzitet. Njen mentor je jedan od vodećih intelektualaca naučne elite s početka tridesetih godina prošlog vijeka. Franc Nojbauer u svojoj višedecenijskoj karijeri konačno sreće studenta vrijednog divljenja i odlučuje da mu Emilija postane asistent. Mlada žena koja se uspinje društvenom ljestvicom živi svoj san. Istovremeno, na imanju Ercegovih, u srcu vojvođanske ravnice, živote njenih siromašnih roditelja i grofovske porodice prepliću nepredvidive niti sudbine. Kada nacisti preuzmu vlast u Beču, u godinama rata i nevolja, između Emilije i profesora Nojbauera razvija se čudan i jedinstven odnos dva jaka karaktera i briljantna uma: više od platonske ljubavi, a manje od tjelesne strasti. Knjiga uspomena Jelene Bačić Alimpić je drugi dio trilogije Kazna za grijeh, roman o sjećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti. Oda životu koji pulsira uprkos Drugom svijetskom ratu i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter