Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Drama - Pismo

Drama - Pismo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-99938-836-5-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5588

Broj strana:

254

Težina:

379 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Riječ je o knjizi koja u prvom dijelu donosi dramski tekst čija se radnja dešava u Zvorniku iza Drugog svjetskog rata, a drugi dio je fragmentirani tekst koji čine brojna pisma koja je autor dobio nakon objavljivanja svoje prve knjige, zatim svakodnevna korespondencija sa Zvorničanima rasutim po svijetu itd. Kroz cijelu knjigu proteže se nota nostalgije za Zvornikom i Bosnom i Hercegovinom, koju je kao jaku emociju autor uspio prenijeti na papir. Ta emocija raste daleko od zavičaja, a Mirzet Mustafić je baš daleko, u Bowling Green-u, u Sjedinjenim Američkim Državama.

U dramskom tekstu Autor prikazuje društvene odnose unutar totalitarnog socijalističkog režima, posežući za humorom i narodnim doskočicama kao adekvatnom pomoći, da se pojasni uloga običnoga čovjeka u čvrsto strukturiranom društvenom uređenju, kojim upravljaju partija i obavještajne agencije. U vremenu socijalizma Mustafić je radio kao pravnik i sudija u Zvorniku i imao je priliku sresti se sa mnogim pričama i sudbinama koje su definitivno oblikovale ovu knjigu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Riječ je o knjizi koja u prvom dijelu donosi dramski tekst čija se radnja dešava u Zvorniku iza Drugog svjetskog rata, a drugi dio je fragmentirani tekst koji čine brojna pisma koja je autor dobio nakon objavljivanja svoje prve knjige, zatim svakodnevna korespondencija sa Zvorničanima rasutim po svijetu itd. Kroz cijelu knjigu proteže se nota nostalgije za Zvornikom i Bosnom i Hercegovinom, koju je kao jaku emociju autor uspio prenijeti na papir. Ta emocija raste daleko od zavičaja, a Mirzet Mustafić je baš daleko, u Bowling Green-u, u Sjedinjenim Američkim Državama. U dramskom tekstu Autor prikazuje društvene odnose unutar totalitarnog socijalističkog režima, posežući za humorom i narodnim doskočicama kao adekvatnom pomoći, da se pojasni uloga običnoga čovjeka u čvrsto strukturiranom društvenom uređenju, kojim upravljaju partija i obavještajne agencije. U vremenu socijalizma Mustafić je radio kao pravnik i sudija u Zvorniku i imao je priliku sresti se sa mnogim pričama i sudbinama koje su definitivno oblikovale ovu knjigu.

Dodatne informacije

Izdavač Mirzet Mustafić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter