Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Knjiga pet prstenova

Knjiga pet prstenova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0276-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1563

Broj strana:

111

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je jedan od najpronicavijih tekstova o tankoćutnom umijeću sukoba i pobjede koji su nastali u azijskoj kulturi. Napisana ne samo za ratnike nego za vođe u svim zanimanjima, knjiga raščlanjuje proces borbe i svladavanja sukoba koji se nalazi u podlozi svake ljudske interakcije.
Knjigu pet prstenova – koja je postala poznat klasik među poslovnim ljudima i koja se proučava zbog svojih uvida u japanski pristup poslovnoj strategiji – napisao je 1643. godine proslavljeni duelant i neporaženi samuraj Mi¬jamoto Musaši. Za razliku od prethodnih izdanja Knjige pet prstenova, novi je prijevod je jasan i bez nerazum¬ljivosti, s uvodom koji predočuje duhovnu pozadinu ratničke tradicije. Uz Musašijev tekst, knjiga donosi još jedan važan japanski klasik o vodstvu i strategiji: Knjigu obiteljskih tradicija umijeća ratovanja Jagjua Munenorija, koja naglašava etičke i duhovne uvide taoizma i zena onako kako se primjenjuju na put ratnika.

  • Originalni naziv: Gorin no sho
  • Prevodilac: Thomas Cleary, Mirna Čubranić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je jedan od najpronicavijih tekstova o tankoćutnom umijeću sukoba i pobjede koji su nastali u azijskoj kulturi. Napisana ne samo za ratnike nego za vođe u svim zanimanjima, knjiga raščlanjuje proces borbe i svladavanja sukoba koji se nalazi u podlozi svake ljudske interakcije. Knjigu pet prstenova – koja je postala poznat klasik među poslovnim ljudima i koja se proučava zbog svojih uvida u japanski pristup poslovnoj strategiji – napisao je 1643. godine proslavljeni duelant i neporaženi samuraj Mi¬jamoto Musaši. Za razliku od prethodnih izdanja Knjige pet prstenova, novi je prijevod je jasan i bez nerazum¬ljivosti, s uvodom koji predočuje duhovnu pozadinu ratničke tradicije. Uz Musašijev tekst, knjiga donosi još jedan važan japanski klasik o vodstvu i strategiji: Knjigu obiteljskih tradicija umijeća ratovanja Jagjua Munenorija, koja naglašava etičke i duhovne uvide taoizma i zena onako kako se primjenjuju na put ratnika.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter