Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Karakondžula

Karakondžula

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-12-186-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8308

Broj strana:

160

Težina:

293 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U svojoj recenziji za roman Karakondžula Sead Mahmutefendić će je napisao: Roman Karakondžula ima da zagrije dlanove književnoj kritici, čak i onoj polovično opreznoj i konvencionalno strogoj. Kao da se na nju čekalo, u fakturi njenog teksta imamo novu misao, novu liričnost proznog izričaja, bez oslonca na ovještale konvencije naše tradicije, sa izuzetkom Huminog Grozdanina kikota u bošnjačkoj književnosti, dok oni, oboje, vuku fantastične niti iz srpske književnosti demonološke provenijencije.

Karakondžula jeste možda oličenje ženskog Drakule ili đavola, ali ona u mom romanu nije samo oličenje toga. Ona je vanzemaljska ljepota koja traži na ovom svijetu ono što su joj uzeli ili uzimaju. Ona je samo kazna za one koji su joj oteli ono što je sveto, kazna za narušavanje harmonije. No, u romanu je Karakondžula najviše simbol fatalne ljubavi - obrazlaže Suljić-Boškailo.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 180x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U svojoj recenziji za roman Karakondžula Sead Mahmutefendić će je napisao: Roman Karakondžula ima da zagrije dlanove književnoj kritici, čak i onoj polovično opreznoj i konvencionalno strogoj. Kao da se na nju čekalo, u fakturi njenog teksta imamo novu misao, novu liričnost proznog izričaja, bez oslonca na ovještale konvencije naše tradicije, sa izuzetkom Huminog Grozdanina kikota u bošnjačkoj književnosti, dok oni, oboje, vuku fantastične niti iz srpske književnosti demonološke provenijencije. Karakondžula jeste možda oličenje ženskog Drakule ili đavola, ali ona u mom romanu nije samo oličenje toga. Ona je vanzemaljska ljepota koja traži na ovom svijetu ono što su joj uzeli ili uzimaju. Ona je samo kazna za one koji su joj oteli ono što je sveto, kazna za narušavanje harmonije. No, u romanu je Karakondžula najviše simbol fatalne ljubavi - obrazlaže Suljić-Boškailo.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter