Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Jevrejska mlada

Jevrejska mlada

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-799-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1813

Broj strana:

227

Težina:

349 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,93 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Rembrant je primjetio da ga netremice gledam i nasmijao se. Znam, previše pričam. Buncam. Molim vas da mi oprostite. Ali jedna misao me sve više proganja. Želim da naslikam ponor koji dijeli istinu od slike koju imamo o sebi. Ko su dvoje ljubavnika sa portreta Jevrejska mlada, jednog od najtajanstvenijih Rembrantovih dela?

Ko su te dve zagonetne ličnosti, koje je holandski majstor zauvjek sjedinio u smjelom i tananom gestu naklonosti, zbog kojih već vijekovima stojimo zapitani pred skandalom ljubavi? Čini se da je odgovor zapisan u jednoj żutoj svesci među stotinama sitno ispisanih stranica, od koje se studentkinja istorije umjetnosti, Rebeka Lopes da Kosta nikada ne odvaja, noseći je sa sobom po pokislim ulicama jednog hladnog Pariza s kraja osamdesetih. Djevojčinu tajnu djeli samo Leo Gvaltijeri, čovek prema kome osjeća ljubav koja joj nije uzvraćena.

On je pisac na početku karijere, sklon piću, u beznadeżnoj potrazi za idejom koja mu nedostaje. U djevojčinom umu granica između fikcije i realnosti postaje sve zbrkanija, dovodeći je na ivicu ludila. Jer żivot ostaje neispunjen, neodgonetljiv, kao nedovršena slika.

Novi uzbudljivi roman Luiđija Gvarnijerija sa potresnom ironijom prepliće dve začuđujuće ljubavne priče iz različitih epoha, povezane tananom niti vječite borbe između strasti i patnje, nemogućnosti praštanja, dvosmislenog odnosa između knjiżevnosti i żivota. Djelo koje govori o bezvremenoj vrijednosti ljepote, mitskoj moći pripovjedanja, neizmjernoj snazi uobrazilje.

  • Prevodilac: Živković Maja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Rembrant je primjetio da ga netremice gledam i nasmijao se. Znam, previše pričam. Buncam. Molim vas da mi oprostite. Ali jedna misao me sve više proganja. Želim da naslikam ponor koji dijeli istinu od slike koju imamo o sebi. Ko su dvoje ljubavnika sa portreta Jevrejska mlada, jednog od najtajanstvenijih Rembrantovih dela? Ko su te dve zagonetne ličnosti, koje je holandski majstor zauvjek sjedinio u smjelom i tananom gestu naklonosti, zbog kojih već vijekovima stojimo zapitani pred skandalom ljubavi? Čini se da je odgovor zapisan u jednoj żutoj svesci među stotinama sitno ispisanih stranica, od koje se studentkinja istorije umjetnosti, Rebeka Lopes da Kosta nikada ne odvaja, noseći je sa sobom po pokislim ulicama jednog hladnog Pariza s kraja osamdesetih. Djevojčinu tajnu djeli samo Leo Gvaltijeri, čovek prema kome osjeća ljubav koja joj nije uzvraćena. On je pisac na početku karijere, sklon piću, u beznadeżnoj potrazi za idejom koja mu nedostaje. U djevojčinom umu granica između fikcije i realnosti postaje sve zbrkanija, dovodeći je na ivicu ludila. Jer żivot ostaje neispunjen, neodgonetljiv, kao nedovršena slika. Novi uzbudljivi roman Luiđija Gvarnijerija sa potresnom ironijom prepliće dve začuđujuće ljubavne priče iz različitih epoha, povezane tananom niti vječite borbe između strasti i patnje, nemogućnosti praštanja, dvosmislenog odnosa između knjiżevnosti i żivota. Djelo koje govori o bezvremenoj vrijednosti ljepote, mitskoj moći pripovjedanja, neizmjernoj snazi uobrazilje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter