Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Izviđači Vidrinog jezera

Izviđači Vidrinog jezera

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-666-09-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M0838

Broj strana:

86

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Sa sigurnošću se može reći da dječiji romani Stevana Bulajića zauzimaju posebno mjesto u našoj književnosti za djecu. Njegovi opisi prirode i životinjskog svijeta ostali su neprevaziđeni do danas. Pisac je tako duboko ušao u ćud svojih junaka (vukova, pasa, srna, ptica...) da se slobodno može reći - stao je na vrh evropske književnosti za djecu sa sličnom tematikom, gdje spadaju, na primjer Bijeli očnjak, Lesi se vraća kući.

A sada da malo pobliže pogledamo temu i likove ovog romana:
grupa učenika,odnosno izviđača boravi sasvojim komandirom na Vidrinom jezeru. Oni bi se na logorovanju trebali naučiti hrabrosti i snalažljivosti u prirodi i tako dokazati da su zreli za izviđače.Iz grupe se vrlo brzo izdvajaju trojica dječaka. Splet okolnosti odvodi ih sve dalje od logora. Oni prolaze kroz razne opasnosti da bi se, na kraju,sve srećno završilo.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x195
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sa sigurnošću se može reći da dječiji romani Stevana Bulajića zauzimaju posebno mjesto u našoj književnosti za djecu. Njegovi opisi prirode i životinjskog svijeta ostali su neprevaziđeni do danas. Pisac je tako duboko ušao u ćud svojih junaka (vukova, pasa, srna, ptica...) da se slobodno može reći - stao je na vrh evropske književnosti za djecu sa sličnom tematikom, gdje spadaju, na primjer Bijeli očnjak, Lesi se vraća kući. A sada da malo pobliže pogledamo temu i likove ovog romana: grupa učenika,odnosno izviđača boravi sasvojim komandirom na Vidrinom jezeru. Oni bi se na logorovanju trebali naučiti hrabrosti i snalažljivosti u prirodi i tako dokazati da su zreli za izviđače.Iz grupe se vrlo brzo izdvajaju trojica dječaka. Splet okolnosti odvodi ih sve dalje od logora. Oni prolaze kroz razne opasnosti da bi se, na kraju,sve srećno završilo.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska Riječ Sarajevo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter