Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ivan Pavao II. Papa koji je promijenio svijet

Ivan Pavao II. Papa koji je promijenio svijet

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-196-546-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M0748

Broj strana:

176

Težina:

1510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

50,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dvadeseto je stoljeće svima koji su bili izabrani na papinsko prijestolje donijelo brojne izazove. U tom su se razdoblju Petrovi nasljednici morali suočiti s dotad nezabilježenim gospodarskim krizama, propastima carstava, revolucijama, holokaustom, nuklearnim prijetnjama, »nevidljivim« gerilskim ratovima i novim religijskim sukobima. Zatim je 1978. godine došlo do velikog preokreta. Nitko nije mogao predvidjeti da će jedan neobičan prelat, poznat prvenstveno kao prvi netalijanski papa u posljednjih pet stoljeća, potpuno preobraziti Crkvu, mijenjajući pritom čak i svijet na način na koji to dotad nije bilo zamislivo. Ipak, taj je neobični »poljski papa«, smiren no odlučan, pridonio rušenju sovjetskoga komunizma i slomu istočnoga bloka, susretao se sa svojim »protivnicima«, kao što su Fidel Castro i jaser Arafat, te imao hrabrosti i skrušenosti priznati pogreške Crkve, kako u dalekoj tako i u bliskoj prošlosti, zatraživši oprost ne samo od Boga, nego i od cijeloga čovječanstva.
»Stajao sam na Trgu sv. Petra te večeri 1978. godine kad je Wojtyla, tek što je bio izabran za papu, rekao: Pogriješim li, vi ćete me ispraviti...Tada mi je bilo dvadeset godina i, poput svih vjernika čiji pogledi bijahu uprti u središnji balkon bazilike sv. Petra, u trenu me obuzela njegova čovječnost, prožeta snažnom voljom za djelovanje i posvećenost, l tad sam shvatio da će novi papa kojega sam fotografirao igrati važnu ulogu u mom životu, kao i u povijesti cijeloga svijeta. Od toga trenutka nije prošla nijedna godina a da nisam pratio papu, bilo u samom Vatikanu ili na nekom od njegovih brojnih putovanja. Ova je knjiga stoga moj osobni iskaz poštovanja prema čovjeku koji je, više no itko drugi, nadahnuo moje fotografije i koji mi je svojom hrabrošću i snagom pružio priliku osobno svjedočiti svijetu koji se mijenja.«
Riječi su to Giannija Giansantija, »fotografa koji je prikazao papu kao nitko dotad«, koje savršeno ocrtavaju duboku emocionalnu angažiranost koja je potaknula nastanak ove knjige. Ta je fotobiografija uzbudljiv, vjerodostojan i dosad još neviđen portret Ivana Pavla II. Velikoga. Povezujući sjećanja i dokumentirane zapise, knjiga kronološkim slijedom prikazuje povijest najuzbudljivijeg pontifikata suvremenoga svijeta. Na fotografijama se isprepliću službena i privatna strana Ivana Pavla II. Dio ih je snimljen na njegovim velikim apostolskim putovanjima, gdje su ga dočekivale gomile vjernika, a dio ih je posvećen trenucima samoće i meditacije, kao i najosobnijim trenucima i intimnim dramama čovjeka koji nije uzmakao ni pred kakvim izazovom, poput istinskog i hrabrog Kristova namjesnika.

  • Originalni naziv: The Pope Who Changed...
  • Prevodilac: Dubravko Zebić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 270x310
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvadeseto je stoljeće svima koji su bili izabrani na papinsko prijestolje donijelo brojne izazove. U tom su se razdoblju Petrovi nasljednici morali suočiti s dotad nezabilježenim gospodarskim krizama, propastima carstava, revolucijama, holokaustom, nuklearnim prijetnjama, »nevidljivim« gerilskim ratovima i novim religijskim sukobima. Zatim je 1978. godine došlo do velikog preokreta. Nitko nije mogao predvidjeti da će jedan neobičan prelat, poznat prvenstveno kao prvi netalijanski papa u posljednjih pet stoljeća, potpuno preobraziti Crkvu, mijenjajući pritom čak i svijet na način na koji to dotad nije bilo zamislivo. Ipak, taj je neobični »poljski papa«, smiren no odlučan, pridonio rušenju sovjetskoga komunizma i slomu istočnoga bloka, susretao se sa svojim »protivnicima«, kao što su Fidel Castro i jaser Arafat, te imao hrabrosti i skrušenosti priznati pogreške Crkve, kako u dalekoj tako i u bliskoj prošlosti, zatraživši oprost ne samo od Boga, nego i od cijeloga čovječanstva. »Stajao sam na Trgu sv. Petra te večeri 1978. godine kad je Wojtyla, tek što je bio izabran za papu, rekao: Pogriješim li, vi ćete me ispraviti...Tada mi je bilo dvadeset godina i, poput svih vjernika čiji pogledi bijahu uprti u središnji balkon bazilike sv. Petra, u trenu me obuzela njegova čovječnost, prožeta snažnom voljom za djelovanje i posvećenost, l tad sam shvatio da će novi papa kojega sam fotografirao igrati važnu ulogu u mom životu, kao i u povijesti cijeloga svijeta. Od toga trenutka nije prošla nijedna godina a da nisam pratio papu, bilo u samom Vatikanu ili na nekom od njegovih brojnih putovanja. Ova je knjiga stoga moj osobni iskaz poštovanja prema čovjeku koji je, više no itko drugi, nadahnuo moje fotografije i koji mi je svojom hrabrošću i snagom pružio priliku osobno svjedočiti svijetu koji se mijenja.« Riječi su to Giannija Giansantija, »fotografa koji je prikazao papu kao nitko dotad«, koje savršeno ocrtavaju duboku emocionalnu angažiranost koja je potaknula nastanak ove knjige. Ta je fotobiografija uzbudljiv, vjerodostojan i dosad još neviđen portret Ivana Pavla II. Velikoga. Povezujući sjećanja i dokumentirane zapise, knjiga kronološkim slijedom prikazuje povijest najuzbudljivijeg pontifikata suvremenoga svijeta. Na fotografijama se isprepliću službena i privatna strana Ivana Pavla II. Dio ih je snimljen na njegovim velikim apostolskim putovanjima, gdje su ga dočekivale gomile vjernika, a dio ih je posvećen trenucima samoće i meditacije, kao i najosobnijim trenucima i intimnim dramama čovjeka koji nije uzmakao ni pred kakvim izazovom, poput istinskog i hrabrog Kristova namjesnika.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter