Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Inkapsulirana tijela

Inkapsulirana tijela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-30-176-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K8813

Broj strana:

310

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Izdavačka kuća Buybook objavila je roman Nedžada Ibrahimovića Inkapsulirana tijela.

O svom romanu u izjavi za Fenu Nedžad Ibrahimović pojašanjava da je ovo roman koji propituje neka temeljna egzistencijalna pitanja.

- To su pitanja poput toga gdje smo, kada tamo gdje bismo htjeli biti, nismo? Ili, ko smo, ako ono što bismo htjeli biti, nismo? Možda i: kuda ćemo, ako tamo kuda bismo htjeli ići ne možemo? Na razini književne forme, ko nas priča, ko priča naš život, ako ga jedno ja ne priča? I, napose, kakva se to onda tijela inkapsuliraju u nama tražeći svoj izraz i svoj dah? , kaže Ibrahimović.

Osim toga, moglo bi se reći da je to roman (i) o djetinjstvu, njegove dvije trećine su iz života djece u čijim se obzorima interesovanja roditelji pojavljuju tek kroz figuru odrezanih nogu - to je ono kada se u crtanim filmovima o Tomu i Jerryiju vide samo noge služavke ili gazdarice. Jedan dio bavi se savremenošću, ili tragovima (takvoga) djetinjstva u odraslima…- izjavio je Ibrahimović.

Za Miroslava Mićanovića roman Nedžada Ibrahimovića Inkapsulirana tijela čitaoca vješto vodi kroz svijet odrastanja, obiteljskih i drugih veza, sravnjivanja iskustava ljubavnih, onih oko smrti i mnogih drugih.

- Strasno i lijepo pisano, dovoljno kolokvijalno i zavičajno da bi imalo onu mjeru posebnosti i drugosti, ali ništa manje zbog toga zanimljivo i onima koji su drukčije od očekivanoga spoznavali svijet, prevodili ga za sebe i za druge.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Izdavačka kuća Buybook objavila je roman Nedžada Ibrahimovića Inkapsulirana tijela. O svom romanu u izjavi za Fenu Nedžad Ibrahimović pojašanjava da je ovo roman koji propituje neka temeljna egzistencijalna pitanja. - To su pitanja poput toga gdje smo, kada tamo gdje bismo htjeli biti, nismo? Ili, ko smo, ako ono što bismo htjeli biti, nismo? Možda i: kuda ćemo, ako tamo kuda bismo htjeli ići ne možemo? Na razini književne forme, ko nas priča, ko priča naš život, ako ga jedno ja ne priča? I, napose, kakva se to onda tijela inkapsuliraju u nama tražeći svoj izraz i svoj dah? , kaže Ibrahimović. Osim toga, moglo bi se reći da je to roman (i) o djetinjstvu, njegove dvije trećine su iz života djece u čijim se obzorima interesovanja roditelji pojavljuju tek kroz figuru odrezanih nogu - to je ono kada se u crtanim filmovima o Tomu i Jerryiju vide samo noge služavke ili gazdarice. Jedan dio bavi se savremenošću, ili tragovima (takvoga) djetinjstva u odraslima…- izjavio je Ibrahimović. Za Miroslava Mićanovića roman Nedžada Ibrahimovića Inkapsulirana tijela čitaoca vješto vodi kroz svijet odrastanja, obiteljskih i drugih veza, sravnjivanja iskustava ljubavnih, onih oko smrti i mnogih drugih. - Strasno i lijepo pisano, dovoljno kolokvijalno i zavičajno da bi imalo onu mjeru posebnosti i drugosti, ali ništa manje zbog toga zanimljivo i onima koji su drukčije od očekivanoga spoznavali svijet, prevodili ga za sebe i za druge.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter