Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Imperatorovo zaveštanje

Imperatorovo zaveštanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Đulio Julio


ISBN:

86-7436-582-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1245

Broj strana:

289

Težina:

401 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Firenca, ljeto 1300. godine. Prioru Danteu Aligijeriju jedan stražar donosi poruku: u močvarama Arna leži nasukana galija. Stvorenje demonskog obličja bdi nad posadom mrtvaca i nad uništenom spravom nejasne namjene.

Odakle je stigao taj brod sa svojim jezivim teretom? I zasto je, posle samo nekoliko sati, među zidinama stare kule ubijen arhitekta Fridriha Drugog, vladara iz dinastije Hoenstaufen koji je planirao izgradnju zagonetnog zamka usred jedne pustare?

Avet se pomalja iz prošlosti: pedeset godina ranije, imperator Fridrih Drugi, u večitoj potrazi za znanjem, umro je na pragu svog posljednjeg izuzetnog otkrića. A sada je neko krenuo tragom njegovog drevnog puta mudrosti. Krug se zatvara, opisan hladnom preciznošću položaja zvezda.

Danteu Aligijeriju ostalo je samo nekoliko sati da pre isteka priorskog mandata zaustavi rijeku krvi koja se razliva po njegovom gradu; on, uznemiren, prati potku slabasnih naznaka što ga vode do stranica traktata o astrologiji koji ne bi smio da postoji.

  • Originalni naziv: I Delitti Della Luce
  • Prevodilac: Gordana Subotić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Firenca, ljeto 1300. godine. Prioru Danteu Aligijeriju jedan stražar donosi poruku: u močvarama Arna leži nasukana galija. Stvorenje demonskog obličja bdi nad posadom mrtvaca i nad uništenom spravom nejasne namjene. Odakle je stigao taj brod sa svojim jezivim teretom? I zasto je, posle samo nekoliko sati, među zidinama stare kule ubijen arhitekta Fridriha Drugog, vladara iz dinastije Hoenstaufen koji je planirao izgradnju zagonetnog zamka usred jedne pustare? Avet se pomalja iz prošlosti: pedeset godina ranije, imperator Fridrih Drugi, u večitoj potrazi za znanjem, umro je na pragu svog posljednjeg izuzetnog otkrića. A sada je neko krenuo tragom njegovog drevnog puta mudrosti. Krug se zatvara, opisan hladnom preciznošću položaja zvezda. Danteu Aligijeriju ostalo je samo nekoliko sati da pre isteka priorskog mandata zaustavi rijeku krvi koja se razliva po njegovom gradu; on, uznemiren, prati potku slabasnih naznaka što ga vode do stranica traktata o astrologiji koji ne bi smio da postoji.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter