Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Peščana hronika

Peščana hronika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pavle Zelić


ISBN:

978-86-521-1031-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4796

Broj strana:

335

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zataškane istine uvijek izrone na vidjelo.

Na radnoj akciji izgradnje Novog Beograda, nekoliko godina poslije Drugog svjetskog rata, pet pionira, ponesenih duhom udarništva, otkriće jedan nepoznat svijet i steći priliku da se u njemu dokažu.

Pored žestokog rada, naučiće kako da vezuju pertle, da čitaju i pišu, da se zaljube, a otkriće i zlokobnu prijetnju iz bliske prošlosti koja vreba ispod pijeska i mulja močvare – budućeg novog grada.

Pedeset godina kasnije, Ilija Orlović, novopečeni debeovac, a odnedavno i udovac i samohrani otac, u bjekstvu pred odgovornošću koja ga može koštati života, sakriće se u lavirintu novobeogradskih blokova. Baš na mjestu koje sve ove decenije prati ista kletva.

Na prividno sasvim običnom dječjem igralištu ušuškanom u njedrima zgrade u kojoj je našao sklonište, pod budnim očima stanara, staraca koji čuvaju tajnu, Ilija će otkriti novu šansu za već okrnjeno djetinjstvo svog šestogodišnjeg sina. A odmah zatim i nevjerovatne opasnosti, namjerno zakopane i zaboravljene. Ilija će morati da zaviri kroz pukotine istorije i osloni se na neočekivane saveznike kako bi spasao sina i iskupio samog sebe. Jer pod temeljima pješčanog grada krije se zlo koje odbija da potone u zaborav...

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zataškane istine uvijek izrone na vidjelo. Na radnoj akciji izgradnje Novog Beograda, nekoliko godina poslije Drugog svjetskog rata, pet pionira, ponesenih duhom udarništva, otkriće jedan nepoznat svijet i steći priliku da se u njemu dokažu. Pored žestokog rada, naučiće kako da vezuju pertle, da čitaju i pišu, da se zaljube, a otkriće i zlokobnu prijetnju iz bliske prošlosti koja vreba ispod pijeska i mulja močvare – budućeg novog grada. Pedeset godina kasnije, Ilija Orlović, novopečeni debeovac, a odnedavno i udovac i samohrani otac, u bjekstvu pred odgovornošću koja ga može koštati života, sakriće se u lavirintu novobeogradskih blokova. Baš na mjestu koje sve ove decenije prati ista kletva. Na prividno sasvim običnom dječjem igralištu ušuškanom u njedrima zgrade u kojoj je našao sklonište, pod budnim očima stanara, staraca koji čuvaju tajnu, Ilija će otkriti novu šansu za već okrnjeno djetinjstvo svog šestogodišnjeg sina. A odmah zatim i nevjerovatne opasnosti, namjerno zakopane i zaboravljene. Ilija će morati da zaviri kroz pukotine istorije i osloni se na neočekivane saveznike kako bi spasao sina i iskupio samog sebe. Jer pod temeljima pješčanog grada krije se zlo koje odbija da potone u zaborav...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter