Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Hrvatska komedija 17 stoljeća

Hrvatska komedija 17  stoljeća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-689-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3991

Broj strana:

207

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Antonije Blasine studiozno je djelo o desetak hrvatskih komediografskih tekstova nastalih pretežito u Dubrovniku i Dalmaciji tijekom 17. stoljeća. Proučavajući probleme autorstva, datiranja, strukture, scenografije, tipologije likova i gledateljstva tih komedija, uočavajući njihove zajedničke tematske, jezične i komične elemente, pronalazeći dodirne točke s renesansnom i onovremenom talijanskom komedijom, autorica iznosi posve nove i nepoznate detalje o hrvatskoj komediji 17. stoljeća, umnogome revalorizirajući dosadašnju negativnu recepciju toga dijela hrvatske dramske književnosti.
Antonia Blasina rođena je 1960. u Goriziji u Italiji. Roditelji su joj iz Istre. Diplomirala je na Sveučilištu u Udinama slavistiku i anglistiku. Poslijediplomski studij kroatistike pohađa na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. Njezina nova knjiga uvelike obogaćuje skromnu literaturu o hrvatskoj komediji 17. stoljeća: konačni je autoričin zaključak kako je raznovrsna i dragocjena baština što ju komedija 17. stoljeća nudi obogatila hrvatsku i opću europsku kulturu važnim kazališnim projektom koji i danas može hraniti kazališnu suvremenost Hrvatske.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 0
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Antonije Blasine studiozno je djelo o desetak hrvatskih komediografskih tekstova nastalih pretežito u Dubrovniku i Dalmaciji tijekom 17. stoljeća. Proučavajući probleme autorstva, datiranja, strukture, scenografije, tipologije likova i gledateljstva tih komedija, uočavajući njihove zajedničke tematske, jezične i komične elemente, pronalazeći dodirne točke s renesansnom i onovremenom talijanskom komedijom, autorica iznosi posve nove i nepoznate detalje o hrvatskoj komediji 17. stoljeća, umnogome revalorizirajući dosadašnju negativnu recepciju toga dijela hrvatske dramske književnosti. Antonia Blasina rođena je 1960. u Goriziji u Italiji. Roditelji su joj iz Istre. Diplomirala je na Sveučilištu u Udinama slavistiku i anglistiku. Poslijediplomski studij kroatistike pohađa na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. Njezina nova knjiga uvelike obogaćuje skromnu literaturu o hrvatskoj komediji 17. stoljeća: konačni je autoričin zaključak kako je raznovrsna i dragocjena baština što ju komedija 17. stoljeća nudi obogatila hrvatsku i opću europsku kulturu važnim kazališnim projektom koji i danas može hraniti kazališnu suvremenost Hrvatske.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter