Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Hodanjem do zdravlja

Hodanjem do zdravlja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Klaus Bos


ISBN:

953-223-045-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1922

Broj strana:

129

Težina:

335 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Rekreacijsko hodanje idealan je sport uravnoteženosti – povećava izdržljivost, potiče topljenje masnih naslaga i poboljšava raspoloženje.
Predgovor
Hodače susrećem svuda: u parku i na ulici, u skupinama i pojedinačno. Rekreacijsko hodanje korijene vuče iz Sjedinjenih Američkih Država. Nordijsko hodanje, hodanje uz pomoć posebnih štapova, u Skandinaviji je već dugo poznato kao ljetna inačica skijaškog trčanja. Ja u Njemačkoj već 15 godina zagovaram tu, za opće zdravstveno stanje djelotvornu rekreacijsku aktivnost, a hodanje se u posljednjih deset godina polako razvilo u sport širokih masa - iz opravdanih razloga! Ova lagana rekreacijska aktivnost prikladna je gotovo za svakoga, neovisno o tome želi li se osoba aktivno baviti sportom ili onako, usput. Za razliku od trčanja, pri hodanju ne postoji faza odskoka, zbog čega taj oblik aktivnosti ne oštećuje zglobove, a prikladna je i za početnike, osobe starije životne dobi te one s povećanom tjelesnom težinom. Ja, pak, hodanje preporučujem
i obožavateljima fitnessa, te sporta uopće: pri rekreacijskom hodanju za stjecanje tjelesne snage, odnosno nordijskog hodanja postoje i izrazito zahtjevne inačice kod kojih ćete morati uložiti dosta truda.

  • Prevodilac: Renata Jadranšek
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x215
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Rekreacijsko hodanje idealan je sport uravnoteženosti – povećava izdržljivost, potiče topljenje masnih naslaga i poboljšava raspoloženje. Predgovor Hodače susrećem svuda: u parku i na ulici, u skupinama i pojedinačno. Rekreacijsko hodanje korijene vuče iz Sjedinjenih Američkih Država. Nordijsko hodanje, hodanje uz pomoć posebnih štapova, u Skandinaviji je već dugo poznato kao ljetna inačica skijaškog trčanja. Ja u Njemačkoj već 15 godina zagovaram tu, za opće zdravstveno stanje djelotvornu rekreacijsku aktivnost, a hodanje se u posljednjih deset godina polako razvilo u sport širokih masa - iz opravdanih razloga! Ova lagana rekreacijska aktivnost prikladna je gotovo za svakoga, neovisno o tome želi li se osoba aktivno baviti sportom ili onako, usput. Za razliku od trčanja, pri hodanju ne postoji faza odskoka, zbog čega taj oblik aktivnosti ne oštećuje zglobove, a prikladna je i za početnike, osobe starije životne dobi te one s povećanom tjelesnom težinom. Ja, pak, hodanje preporučujem i obožavateljima fitnessa, te sporta uopće: pri rekreacijskom hodanju za stjecanje tjelesne snage, odnosno nordijskog hodanja postoje i izrazito zahtjevne inačice kod kojih ćete morati uložiti dosta truda.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter