Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ekološka proizvodnja smilja i eteričnog ulja, dosadašnje spoznaje

Ekološka proizvodnja smilja i eteričnog ulja, dosadašnje spoznaje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-040-13-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5333

Broj strana:

90

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Priručnik je namijenjen akterima u proizvodnji i preradi smilja, onima koji će to postati i svima onima koji žele biti informirani o ekološkoj proizvodnji i preradi smilja.
Priručnik obuhvaća elemente čiji se sadržaj isključivo odnosi na ekološku proizvodnju koja je na tržištu najpoželjnija. Čitatelj će se upoznati sa pravilnim načinom u pristupu oblikovanja tih elemenata kako bi nasad smilja u konačnici bio zdrav, uspješan i da zadovoljava kriterije za preradu. Neki od tih elemenata se odnose na uspostavljanje nasada smilja kroz pripremu tla, proizvodnju presadnica i njihovu sadnju. Obrađuju se i elementi koji se odnose na kultivaciju kroz gnojidbu, zalijevanje, tretiranje od bolesti i štetnika, žetvu kao i daljnji elementi koji se odnose na destilaciju i dobivanje eteričnog ulja od smilja, te ekonomsko- financijsku analizu proizvodnje smilja. Svaka cjelina obrađena je od relevantnih autora specijaliziranih za svaku od navedenih sadržajnih cjelina.
Urednici su: prof.dr.sc. Marko Ivanković i Jadranka Duranović,dipl.oec. Autori teksta su: Prof.dr.sc. Jure Beljo, prof.dr.sc. Ivo Ostojić, prof.dr.sc. Vojislav Trkulja, doc.dr.sc. Adrijana Filipović, dr.sc. Ana Mandić, mr.sc. Marija Prlić, mr.sc. Miro Barbarić, mr.sc. Aida Kohnić, Marina Rajić, mag.ing.proc., prof.dr.sc. Marko Ivanković i dr.sc. Marin Čagalj, Marijo Leko, dipl.inž.agr.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Priručnik je namijenjen akterima u proizvodnji i preradi smilja, onima koji će to postati i svima onima koji žele biti informirani o ekološkoj proizvodnji i preradi smilja. Priručnik obuhvaća elemente čiji se sadržaj isključivo odnosi na ekološku proizvodnju koja je na tržištu najpoželjnija. Čitatelj će se upoznati sa pravilnim načinom u pristupu oblikovanja tih elemenata kako bi nasad smilja u konačnici bio zdrav, uspješan i da zadovoljava kriterije za preradu. Neki od tih elemenata se odnose na uspostavljanje nasada smilja kroz pripremu tla, proizvodnju presadnica i njihovu sadnju. Obrađuju se i elementi koji se odnose na kultivaciju kroz gnojidbu, zalijevanje, tretiranje od bolesti i štetnika, žetvu kao i daljnji elementi koji se odnose na destilaciju i dobivanje eteričnog ulja od smilja, te ekonomsko- financijsku analizu proizvodnje smilja. Svaka cjelina obrađena je od relevantnih autora specijaliziranih za svaku od navedenih sadržajnih cjelina. Urednici su: prof.dr.sc. Marko Ivanković i Jadranka Duranović,dipl.oec. Autori teksta su: Prof.dr.sc. Jure Beljo, prof.dr.sc. Ivo Ostojić, prof.dr.sc. Vojislav Trkulja, doc.dr.sc. Adrijana Filipović, dr.sc. Ana Mandić, mr.sc. Marija Prlić, mr.sc. Miro Barbarić, mr.sc. Aida Kohnić, Marina Rajić, mag.ing.proc., prof.dr.sc. Marko Ivanković i dr.sc. Marin Čagalj, Marijo Leko, dipl.inž.agr.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter