Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Gusarski brod

Gusarski brod

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Brian Lee


ISBN:

978-953-14-0155-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1586

Broj strana:

10

Težina:

570 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,95 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ahoj tamo i stojte, mornari moji! Želite, dakle, saznati sve o gusarima, je li? Samo se usidrite uz mene i ispričat ću vam priču-dvije. Ja sam kapetan Crveni Jake, a ovo je moj brod s križnim jedrima, Crna šala.
Popnite se, neznalice, i provest ću vas naokolo.
Gusarski je život surov i tvrd - a takva je i hrana. Kuhinja na brodu naziva se brodskom kuhinjom. Ako pažljivo pogledate, vidjet ćete sanduke usoljenog bakalara i zdjele složenca i slane kaše. Morate imati jak želudac da biste preživjeli na mornarskoj hrani. Morate lupati keksima po stolu da otresete žiške - ili splavare, kako ih mi zovemo. Usoljena govedina tako je tvrda da biste njome mogli podoniti čizme. Ipak, ako mi ne pojedemo hranu, štakori hoće! Koliko štakora možete izbrojiti na Crnoj šali? Na većini gusarskih brodova više je štakora nego mornara!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 260x330
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ahoj tamo i stojte, mornari moji! Želite, dakle, saznati sve o gusarima, je li? Samo se usidrite uz mene i ispričat ću vam priču-dvije. Ja sam kapetan Crveni Jake, a ovo je moj brod s križnim jedrima, Crna šala. Popnite se, neznalice, i provest ću vas naokolo. Gusarski je život surov i tvrd - a takva je i hrana. Kuhinja na brodu naziva se brodskom kuhinjom. Ako pažljivo pogledate, vidjet ćete sanduke usoljenog bakalara i zdjele složenca i slane kaše. Morate imati jak želudac da biste preživjeli na mornarskoj hrani. Morate lupati keksima po stolu da otresete žiške - ili splavare, kako ih mi zovemo. Usoljena govedina tako je tvrda da biste njome mogli podoniti čizme. Ipak, ako mi ne pojedemo hranu, štakori hoće! Koliko štakora možete izbrojiti na Crnoj šali? Na većini gusarskih brodova više je štakora nego mornara!

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter