Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Grčka povijest

Grčka povijest

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ksenofont


ISBN:

953-150-626-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3975

Broj strana:

311

Težina:

776 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi cjeloviti prijevod svih sedam knjiga klasičnoga djela grčke historiografije na hrvatski jezik. Ksenofont (Atena, oko 430 - Korint, 355. pr. Kr.), pisac, povjesničar, filozof i vojnik, nastavlja niz pripovjedanja o grčkoj povijesti koju je započeo Tukidid: tamo gdje se Tukididov opis Peloponeskog rata prekida (411. pr. Kr.), počinje rodno mjesto Ksenofontove Grčke povijesti, a završava opisom bitke kod Mantineje (362. pr. Kr.). Za razliku od velikih prethodnika, Ksenofonta ne zanimaju samo opisi i istraživanja znamenitih i junačkih djela, potraga za potpunom i objektivnom istinom, nego ponajprije moralno ispravni ili neipravni postupci, namjere i karakter pojedinaca, njihove pogreške počinjene u želji za vlašću te njihove svakodnevne navike i običaji, što rezultira sjajnim književnim portretima pojedinih ličnosti.
U starini slavljen poradi vrsnoće stila i jezika, slatkog poput meda (Duruy), kao i poučna sadržaja njegovih djela, Ksenofontu se isprva zamjerala neobjektivnost, nepreciznost i česta pristranost prema pojedinim osobama, skupinama ili događajima, a s vremenom i manjak stila, te se etiketa običnog klasičara (Curtius) čini vrhuncem ocjenjivanja njegova djela danas. Nadamo se da će ova Grčka povijest, u odličnom prijevodu Ane Galjanić, pokazati da takve ocjene zaslužuju drukčija, primjerenija prevrednovanja.

  • Prevodilac: Ana Galjanić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi cjeloviti prijevod svih sedam knjiga klasičnoga djela grčke historiografije na hrvatski jezik. Ksenofont (Atena, oko 430 - Korint, 355. pr. Kr.), pisac, povjesničar, filozof i vojnik, nastavlja niz pripovjedanja o grčkoj povijesti koju je započeo Tukidid: tamo gdje se Tukididov opis Peloponeskog rata prekida (411. pr. Kr.), počinje rodno mjesto Ksenofontove Grčke povijesti, a završava opisom bitke kod Mantineje (362. pr. Kr.). Za razliku od velikih prethodnika, Ksenofonta ne zanimaju samo opisi i istraživanja znamenitih i junačkih djela, potraga za potpunom i objektivnom istinom, nego ponajprije moralno ispravni ili neipravni postupci, namjere i karakter pojedinaca, njihove pogreške počinjene u želji za vlašću te njihove svakodnevne navike i običaji, što rezultira sjajnim književnim portretima pojedinih ličnosti. U starini slavljen poradi vrsnoće stila i jezika, slatkog poput meda (Duruy), kao i poučna sadržaja njegovih djela, Ksenofontu se isprva zamjerala neobjektivnost, nepreciznost i česta pristranost prema pojedinim osobama, skupinama ili događajima, a s vremenom i manjak stila, te se etiketa običnog klasičara (Curtius) čini vrhuncem ocjenjivanja njegova djela danas. Nadamo se da će ova Grčka povijest, u odličnom prijevodu Ane Galjanić, pokazati da takve ocjene zaslužuju drukčija, primjerenija prevrednovanja.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter