Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Godine na 6

Godine na 6

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86521-000-95

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3861

Broj strana:

376

Težina:

484 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Godine na 6 daleko prevazilaze okvir teme koja bi u najkraćem mogla biti nazvana: Kako je nastao i nestao rokenrol u Beogradu. Po sistemu ko preživi, pričaće?, Vladimir Janković Džet, kao jedan od onih koji je sve to preživio sa svojim Crnim biserima, odlučio je sve i da ispriča. Nekome će njegova storija biti bliska, nekome daleka, a najvećem broju ljubitelja dobrog štiva Godine na 6 predstavljaće dokument vremena u kome su se kao na traci smijenjivala politička (ili društvena) i muzička događanja.

Bio je to period opasnog bavljenja i politikom i muzikom, i to daleko dramatičniji u odnosu na decenije koje su zatim uslijedile. Što dalje budete odmicali čitajući Godine na 6, pogled na tadašnje opšte životne (ne)prilike biće sve privlačniji. Ipak, najveća vrijednost Džetove priče je to što na iskren i neposredan način dočarava nadu, ideale i stremljenja generacije koja je u pravom smislu te riječi mijenjala svijet, ali i atmosferu nezaboravnih igranki, svirki po domovima kulture, Radio Luksemburga, sijećanja na prvi par farmerki i prvo ljetovanje bez roditelja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Godine na 6 daleko prevazilaze okvir teme koja bi u najkraćem mogla biti nazvana: Kako je nastao i nestao rokenrol u Beogradu. Po sistemu ko preživi, pričaće?, Vladimir Janković Džet, kao jedan od onih koji je sve to preživio sa svojim Crnim biserima, odlučio je sve i da ispriča. Nekome će njegova storija biti bliska, nekome daleka, a najvećem broju ljubitelja dobrog štiva Godine na 6 predstavljaće dokument vremena u kome su se kao na traci smijenjivala politička (ili društvena) i muzička događanja. Bio je to period opasnog bavljenja i politikom i muzikom, i to daleko dramatičniji u odnosu na decenije koje su zatim uslijedile. Što dalje budete odmicali čitajući Godine na 6, pogled na tadašnje opšte životne (ne)prilike biće sve privlačniji. Ipak, najveća vrijednost Džetove priče je to što na iskren i neposredan način dočarava nadu, ideale i stremljenja generacije koja je u pravom smislu te riječi mijenjala svijet, ali i atmosferu nezaboravnih igranki, svirki po domovima kulture, Radio Luksemburga, sijećanja na prvi par farmerki i prvo ljetovanje bez roditelja.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter