Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Geometrija srca

Geometrija srca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Omer Mešić


ISBN:

9958-12-216-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2435

Broj strana:

183

Težina:

342 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Geometrija srca Omera Mešića u izdanju Bosanske riječi predstavlja čudesno putovanje snovima i događajima u Bosni i Hercegovini tokom dvadesetog i početkom dvadesetprvog vijeka.

S obzirom na porodičnu povezanost potpisnika ovih redova i autora, teško je zadržati emotivni odmak neophodan za neku vrstu objektivne procjene napisanog djela. Naime, Omer u svom djelu, pored ostalih, opisuje lica, stvari i događaje koji su mi bliski. Kad govori o svom ocu, majci ili tetki, radi se o mom amidži, strini i tetki. Stoga i ovaj osvrt ima dodatnu emotivnu notu.

Omer je započeo pisati ovu historiju svog roda nastavljajući ono što je njegov rahmetli otac, Ahmed efendija Mešić, profesor orijentalnih jezika, finansijski stručnjak, prevodilac Rumijeve Mevlane, imam i šejh Nakšibendijske tekije u Tuzli po kojoj je ona i dobila ime Ahmed Nurudin nakon njegove smrti 1994. godine, zapisao o svojoj porodici što je i uključeno u ovu knjigu.
Omer, međutim, ne ostaje samo na porodičnoj povijesti i taksativnim činjenicama, nego jasnim i preciznim jezikom gradi priču o Bosni i Hercegovini, njenim stanovnicima i previranjima koja su uticala na živote svih naših generacija u proteklih stotinu i više godina. Omer Mešić, profesor fizike uvodi na jedinstven način emocije u egzaktne oblasti, pa njegova geometrija srca osvaja čitatelja, po mom mišljenju, ne samo nostalgičnim sjećanjima na vremena kad smo bili mladi i slušali Bitlse, nego i zrelim razmišljanjima i rečenicama o roditeljima, djeci, životu, bolestima, ljubavi. Prijateljstvu, školovanju, učenju i podučavanju, porodici, prirodi, smrti i svemu onome što čini život.

Od Visokog do Sarajeva, od Tuzle do Beograda, od Hercegovine do Bosne i natrag, u ovom, kratkom, ali emocijama nabijenom i vrlo dobro napisanom, romanu, Omer Mešić javlja se prvi put kao autor literarnog djela i hvala mu što nas je počastio njime. Nadam se da će nas opet ovako obradovati uskoro. Uvjeren sam da će Nova geometrija izazvati pozitivne reakcije kod šire čitateljske publike i da neće biti hit samo u užoj i široj porodici. Kvalitet napisanog to garantira.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Geometrija srca Omera Mešića u izdanju Bosanske riječi predstavlja čudesno putovanje snovima i događajima u Bosni i Hercegovini tokom dvadesetog i početkom dvadesetprvog vijeka. S obzirom na porodičnu povezanost potpisnika ovih redova i autora, teško je zadržati emotivni odmak neophodan za neku vrstu objektivne procjene napisanog djela. Naime, Omer u svom djelu, pored ostalih, opisuje lica, stvari i događaje koji su mi bliski. Kad govori o svom ocu, majci ili tetki, radi se o mom amidži, strini i tetki. Stoga i ovaj osvrt ima dodatnu emotivnu notu. Omer je započeo pisati ovu historiju svog roda nastavljajući ono što je njegov rahmetli otac, Ahmed efendija Mešić, profesor orijentalnih jezika, finansijski stručnjak, prevodilac Rumijeve Mevlane, imam i šejh Nakšibendijske tekije u Tuzli po kojoj je ona i dobila ime Ahmed Nurudin nakon njegove smrti 1994. godine, zapisao o svojoj porodici što je i uključeno u ovu knjigu. Omer, međutim, ne ostaje samo na porodičnoj povijesti i taksativnim činjenicama, nego jasnim i preciznim jezikom gradi priču o Bosni i Hercegovini, njenim stanovnicima i previranjima koja su uticala na živote svih naših generacija u proteklih stotinu i više godina. Omer Mešić, profesor fizike uvodi na jedinstven način emocije u egzaktne oblasti, pa njegova geometrija srca osvaja čitatelja, po mom mišljenju, ne samo nostalgičnim sjećanjima na vremena kad smo bili mladi i slušali Bitlse, nego i zrelim razmišljanjima i rečenicama o roditeljima, djeci, životu, bolestima, ljubavi. Prijateljstvu, školovanju, učenju i podučavanju, porodici, prirodi, smrti i svemu onome što čini život. Od Visokog do Sarajeva, od Tuzle do Beograda, od Hercegovine do Bosne i natrag, u ovom, kratkom, ali emocijama nabijenom i vrlo dobro napisanom, romanu, Omer Mešić javlja se prvi put kao autor literarnog djela i hvala mu što nas je počastio njime. Nadam se da će nas opet ovako obradovati uskoro. Uvjeren sam da će Nova geometrija izazvati pozitivne reakcije kod šire čitateljske publike i da neće biti hit samo u užoj i široj porodici. Kvalitet napisanog to garantira.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter