Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Feng shui za svaki vrt: skladom u vrtu do sreće, zdravlja i uspjeha

Feng shui za svaki vrt: skladom u vrtu do sreće, zdravlja i uspjeha

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0246-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1566

Broj strana:

64

Težina:

175 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Feng shui, drevna vještina uređenja prostora s Dalekog istoka, čija je svrha postizanje harmoničnog gibanja energije kroz prostor - što pozitivno utječe na naš život - sve je omiljenija, a ovaj je priručnik posvećen primjeni feng shuija u vrtu. Uz upoznavanje s tim drevnim naukom, u knjizi su predstavljene osnove uređenja i preuređenja vrta prema feng shuiju. Stručnjak za feng shui Günther Šator konkretnim primjerima upućuje kako urediti vrt da njime struji pozitivna energija.
Knjizi je priložena bagua-folija koja se lako može izvaditi kako bi vam pomogla da sami odredite pojedine energetske zone, a upitnici će vam olakšati da shvatite koje su promjene potrebne. Tablice s pregledom biljaka i dodataka te jednostavni crteži pomažu u snalaženju pri jačanju pojedinih zona ili pronalaženju njihovih nedostataka.
Opsežno je razloženo i kako se, iskorištavajući sva osjetila, u vrtu može najbolje uživati.
Suvremena vrtna arhitektura ne pridaje veliku važnost djelovanju energije u vrtu, nego ga potpuno zanemaruje. Nebrojeni vrtovi zasađeni biljkama iz kataloga odišu tužnim jednoličnim zelenilom. Oni zadovoljavaju kriterij jednostavnog održavanja, ali djeluju previše sterilno i samo u iznimnim slučajevima mogu ostavljati dojam posvemašnjeg sklada. Snaga se chija u takvim okolnostima smanjuje, stoga nije čudno da tako uređene površine samo pojačavaju osjećaj beznađa u životnom ili radnom prostoru.
I najmanja zelena površina uređena po načelima feng shuija može proširiti životni prostor, a konstruktivno djelovanje chija nadahnut če svakog posjetitelja. Kako biste to doživjeli, uopće ne morate kročiti u zeleni raj, dovoljno je svaki dan pogledati kroz prozor vašeg doma da vam se život iznova uljepša. Ne možete ni zamisliti koliko samo pogled na vrt uređen prema feng shuiju može pozitivno utjecati na vašu dušu, tijelo i opće zadovoljstvo. Taj utjecaj ne ovisi o godišnjem dobu. Naime, čak i kad zimi pogledom prijeđete prekouspavane prirode u vašem vrtu, možete osjetiti uravnotežujuću snagu sklada.
Vrt uređen po načelima feng shuija ne smije se sastojati od mnogo elemenata, a oni trebaju biti što jednostavniji kako bi se energija mogla slobodno i harmonično kretati kroz sva područja. Kako bi se to ostvarilo, u cjelinu valja uključiti i sve oko vrta. Pritom veličina površine terena nikakvu nema ulogu, jer se struktura feng shui cjeline izgrađuje neovisno o površini, odnosno svi feng shui vrtovi imaju isti ustroj, a svoj odnos prema vanjskom svijetu izgrađuju prema istim načelima. Svaka pojedina biljka, svaki pojedini kamen posebno je energetsko žarište i ima sličnu ulogu, poput svake igle na meridijanskoj liniji u akupunkturi.

  • Prevodilac: Tamara Peteh
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Feng shui, drevna vještina uređenja prostora s Dalekog istoka, čija je svrha postizanje harmoničnog gibanja energije kroz prostor - što pozitivno utječe na naš život - sve je omiljenija, a ovaj je priručnik posvećen primjeni feng shuija u vrtu. Uz upoznavanje s tim drevnim naukom, u knjizi su predstavljene osnove uređenja i preuređenja vrta prema feng shuiju. Stručnjak za feng shui Günther Šator konkretnim primjerima upućuje kako urediti vrt da njime struji pozitivna energija. Knjizi je priložena bagua-folija koja se lako može izvaditi kako bi vam pomogla da sami odredite pojedine energetske zone, a upitnici će vam olakšati da shvatite koje su promjene potrebne. Tablice s pregledom biljaka i dodataka te jednostavni crteži pomažu u snalaženju pri jačanju pojedinih zona ili pronalaženju njihovih nedostataka. Opsežno je razloženo i kako se, iskorištavajući sva osjetila, u vrtu može najbolje uživati. Suvremena vrtna arhitektura ne pridaje veliku važnost djelovanju energije u vrtu, nego ga potpuno zanemaruje. Nebrojeni vrtovi zasađeni biljkama iz kataloga odišu tužnim jednoličnim zelenilom. Oni zadovoljavaju kriterij jednostavnog održavanja, ali djeluju previše sterilno i samo u iznimnim slučajevima mogu ostavljati dojam posvemašnjeg sklada. Snaga se chija u takvim okolnostima smanjuje, stoga nije čudno da tako uređene površine samo pojačavaju osjećaj beznađa u životnom ili radnom prostoru. I najmanja zelena površina uređena po načelima feng shuija može proširiti životni prostor, a konstruktivno djelovanje chija nadahnut če svakog posjetitelja. Kako biste to doživjeli, uopće ne morate kročiti u zeleni raj, dovoljno je svaki dan pogledati kroz prozor vašeg doma da vam se život iznova uljepša. Ne možete ni zamisliti koliko samo pogled na vrt uređen prema feng shuiju može pozitivno utjecati na vašu dušu, tijelo i opće zadovoljstvo. Taj utjecaj ne ovisi o godišnjem dobu. Naime, čak i kad zimi pogledom prijeđete prekouspavane prirode u vašem vrtu, možete osjetiti uravnotežujuću snagu sklada. Vrt uređen po načelima feng shuija ne smije se sastojati od mnogo elemenata, a oni trebaju biti što jednostavniji kako bi se energija mogla slobodno i harmonično kretati kroz sva područja. Kako bi se to ostvarilo, u cjelinu valja uključiti i sve oko vrta. Pritom veličina površine terena nikakvu nema ulogu, jer se struktura feng shui cjeline izgrađuje neovisno o površini, odnosno svi feng shui vrtovi imaju isti ustroj, a svoj odnos prema vanjskom svijetu izgrađuju prema istim načelima. Svaka pojedina biljka, svaki pojedini kamen posebno je energetsko žarište i ima sličnu ulogu, poput svake igle na meridijanskoj liniji u akupunkturi.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter