Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Fatimin dlan

Fatimin dlan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0899-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6033

Broj strana:

666

Težina:

1263 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prošlo je sto godina otkako se ugasila posljednja muslimanska kraljevina Iberskoga poluotoka, Kraljevina Granada. Mauri su nakon osam stoljeća manjina, ekonomski potlačena, ponižena zbog svojih običaja i religije kojih se moraju odreći. Siti nepravdi, dižu bunu u gorju oko Granade protiv kršćana no taje borba neravnopravna.

Među pobunjenicima je i Hernando, sin Maurke i župnika koji ju je silovao. Mauri ga odbacuju zbog nečista podrijetla, a kršćani zbog naslijeđa njegove majke, Maurke. On traži slobodu i poštovanje, a oko sebe nailazi samo na brutalnost, nasilje i zlo. Jedina svjetlost u tom mraku bit će ljubav prema lijepoj crnookoj Fatimi. Kad buna bude ugušena, Hernando je prognan u prekrasnu Cordobu u kojoj se još osjeća dašak maurske prošlosti i tu bi htio početi novi život u borbi za skladan suživot dviju kultura...


Španjolski pisac Ildefonso Falcones, autor velikog svjetskog hita Katedrala mora, i u ovom je romanu vjeran elementima koji mu jamče uspjeh: povijesna se istina isprepleće s potresnom pričom o ljubavi i mržnji, o propalim nadama jednog nemirnog, pustolovnoga života u ta burna vremena. Katedrala mora bio je najprodavaniji povijesni roman u španjolskoj povijesti a u svijetu je prodan u više od četiri milijuna primjeraka i objavljen u više od četrdeset zemalja, pa je tako i Fatimin dlan dočekan s nestrpljenjem i ocijenjen kao vrsno djelo. Donosi do sad malo poznate činjenice o sudbini španjolskih muslimana, a ispričan je poput bajki iz 1001 noći.

  • Originalni naziv: La mano de Fatima
  • Prevodilac: Anka Katušić Balen
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prošlo je sto godina otkako se ugasila posljednja muslimanska kraljevina Iberskoga poluotoka, Kraljevina Granada. Mauri su nakon osam stoljeća manjina, ekonomski potlačena, ponižena zbog svojih običaja i religije kojih se moraju odreći. Siti nepravdi, dižu bunu u gorju oko Granade protiv kršćana no taje borba neravnopravna. Među pobunjenicima je i Hernando, sin Maurke i župnika koji ju je silovao. Mauri ga odbacuju zbog nečista podrijetla, a kršćani zbog naslijeđa njegove majke, Maurke. On traži slobodu i poštovanje, a oko sebe nailazi samo na brutalnost, nasilje i zlo. Jedina svjetlost u tom mraku bit će ljubav prema lijepoj crnookoj Fatimi. Kad buna bude ugušena, Hernando je prognan u prekrasnu Cordobu u kojoj se još osjeća dašak maurske prošlosti i tu bi htio početi novi život u borbi za skladan suživot dviju kultura... Španjolski pisac Ildefonso Falcones, autor velikog svjetskog hita Katedrala mora, i u ovom je romanu vjeran elementima koji mu jamče uspjeh: povijesna se istina isprepleće s potresnom pričom o ljubavi i mržnji, o propalim nadama jednog nemirnog, pustolovnoga života u ta burna vremena. Katedrala mora bio je najprodavaniji povijesni roman u španjolskoj povijesti a u svijetu je prodan u više od četiri milijuna primjeraka i objavljen u više od četrdeset zemalja, pa je tako i Fatimin dlan dočekan s nestrpljenjem i ocijenjen kao vrsno djelo. Donosi do sad malo poznate činjenice o sudbini španjolskih muslimana, a ispričan je poput bajki iz 1001 noći.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter