Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Evanđelje po Isusu Kristu

Evanđelje po Isusu Kristu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jose Saramago


ISBN:

9958-10-151-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4898

Broj strana:

393

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Evanđelje po Isusu Kristu najkontroverzniji je roman portugalskog nobelovca Josea Saramaga. Radnja romana smještena je u okvir od Isusova rođenja do smrti, tako da Saramagova briljantna korekcija, u ovome slučaju biblijske istine, dolazi do punog izražaja. Unoseći u taj poznati okvir ono imaginarno, moguće događaje i ironiju, autor proširuje i obogaćuje dimenzije naše stvarnosti ponekad ljudski ganutljivo, a ponekad provokativni i smiono.

...Isus umire i umire, i već ga život napušta, kad se, iznenada, širom nad njegovom glavom rastvori nebo, te se pojavi Bog, odjeven kao što je bio u barci, razliježe se cijelom zemljom glas što govori, Ti si moj voljeni Sin, u tebe sam unio svu svoju dobrostivost. Tada Isus shvati da je došao primamljen na prevaru, kao što se janje vodi na žrtvovanje, da mu je život bio zacrtan od početka svih početaka da umre tako, i dok, mu se u sjećanje uspinjala rijeka krvi i patnje koja će iz njegove slabine da potjecč i naplavi cijelu zemlju, on zavapi ka raskriljenom nebu na kojem se Bog smiješio, oprostite mu, jer on ne zna šta je uradio.

  • Originalni naziv: O Evangelho segundo Jesus...
  • Prevodilac: Nijaz Čardaklija
  • Edicija: Biblioteka Feniks
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1999
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

    Detalji

    Evanđelje po Isusu Kristu najkontroverzniji je roman portugalskog nobelovca Josea Saramaga. Radnja romana smještena je u okvir od Isusova rođenja do smrti, tako da Saramagova briljantna korekcija, u ovome slučaju biblijske istine, dolazi do punog izražaja. Unoseći u taj poznati okvir ono imaginarno, moguće događaje i ironiju, autor proširuje i obogaćuje dimenzije naše stvarnosti ponekad ljudski ganutljivo, a ponekad provokativni i smiono. ...Isus umire i umire, i već ga život napušta, kad se, iznenada, širom nad njegovom glavom rastvori nebo, te se pojavi Bog, odjeven kao što je bio u barci, razliježe se cijelom zemljom glas što govori, Ti si moj voljeni Sin, u tebe sam unio svu svoju dobrostivost. Tada Isus shvati da je došao primamljen na prevaru, kao što se janje vodi na žrtvovanje, da mu je život bio zacrtan od početka svih početaka da umre tako, i dok, mu se u sjećanje uspinjala rijeka krvi i patnje koja će iz njegove slabine da potjecč i naplavi cijelu zemlju, on zavapi ka raskriljenom nebu na kojem se Bog smiješio, oprostite mu, jer on ne zna šta je uradio.

    Dodatne informacije

    Izdavač Svjetlost
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter