Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Englesko - hrvatski rječnik prava međunarodnih i poslovnih odnosa

Englesko - hrvatski rječnik prava međunarodnih i poslovnih odnosa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-40245-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2821

Broj strana:

1880

Težina:

2400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

152,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Riječnik prava, međunarodnih odnosa, kriminalistike i forenzičnih znanosti, kriminologije i sigurnosti dvojezični je opsežan i praktičan englesko-hrvatski riječnik koji sadrži više od 161 300 leksičkih jedinica, zavidan broj kolokacija i frazema u obje njegove varijante, britanskoj i američkoj te njihovih značenja na hrvatskome jeziku.

Riječnik obuhvaća sveukupno više od 1 012 000 riječi.

RiJEČNIK je nastao je kao rezultat dugogodišnjih leksikoloških istraživanja (korištenjem metoda korpusne lingvistike) i prevoditeljskog iskustva autorice, te posebnog interesa za sadržaje obrađenih područja, specijalizacije i truda oko njihovog usvajanja. Spoj lingvističkih i primijenjeno lingvističkih spoznaja i neumorno prikupljanje građe, stavljaju korisnicima na raspolaganje izuzetno suvremen, upotrebljiv i relevantan priručnik koji sadrži građu koje veliki dio, do sada, nije bio zabilježen.

RiJEČNIK popunjava prazninu u hrvatskoj leksikografiji u trenutku kada je potreba rabljenja engleskoga jezika u obuhvaćenim područjima posebno važna društvena zadaća i nužnost međunarodnoga trenutka.

Namijenjen je prevoditeljima (stručnim i književnim), pravnim i jezičnim stručnjacima, diplomatima, politolozima, dužnosnicima, državnim i javnim službenicima, stranim predstavništvima, svima koji su uključeni u procese europskih integracija i međunarodnih odnosa, novinarima, kriminalistima, kriminolozima, policajcima, stručnjacima za sigurnost, ekonomistima, studentima i svima koji žele pouzdan interdisciplinarni priručnik za engleski jezik.

- više od 161 300 leksičkih jedinica, s ukupno više od 1 012 000 riječi

- pokriva sve temeljne grane prava tzv. zapadnih pravnih sustava, teminologiju i izraze zastupljene u različitim aspektima međunarodnih i poslovnih odnosa, a uz to i područja koja bi se šire mogla obuhvatiti nazivom kriminalističko - sigurnosnog područja

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Riječnik prava, međunarodnih odnosa, kriminalistike i forenzičnih znanosti, kriminologije i sigurnosti dvojezični je opsežan i praktičan englesko-hrvatski riječnik koji sadrži više od 161 300 leksičkih jedinica, zavidan broj kolokacija i frazema u obje njegove varijante, britanskoj i američkoj te njihovih značenja na hrvatskome jeziku. Riječnik obuhvaća sveukupno više od 1 012 000 riječi. RiJEČNIK je nastao je kao rezultat dugogodišnjih leksikoloških istraživanja (korištenjem metoda korpusne lingvistike) i prevoditeljskog iskustva autorice, te posebnog interesa za sadržaje obrađenih područja, specijalizacije i truda oko njihovog usvajanja. Spoj lingvističkih i primijenjeno lingvističkih spoznaja i neumorno prikupljanje građe, stavljaju korisnicima na raspolaganje izuzetno suvremen, upotrebljiv i relevantan priručnik koji sadrži građu koje veliki dio, do sada, nije bio zabilježen. RiJEČNIK popunjava prazninu u hrvatskoj leksikografiji u trenutku kada je potreba rabljenja engleskoga jezika u obuhvaćenim područjima posebno važna društvena zadaća i nužnost međunarodnoga trenutka. Namijenjen je prevoditeljima (stručnim i književnim), pravnim i jezičnim stručnjacima, diplomatima, politolozima, dužnosnicima, državnim i javnim službenicima, stranim predstavništvima, svima koji su uključeni u procese europskih integracija i međunarodnih odnosa, novinarima, kriminalistima, kriminolozima, policajcima, stručnjacima za sigurnost, ekonomistima, studentima i svima koji žele pouzdan interdisciplinarni priručnik za engleski jezik. - više od 161 300 leksičkih jedinica, s ukupno više od 1 012 000 riječi - pokriva sve temeljne grane prava tzv. zapadnih pravnih sustava, teminologiju i izraze zastupljene u različitim aspektima međunarodnih i poslovnih odnosa, a uz to i područja koja bi se šire mogla obuhvatiti nazivom kriminalističko - sigurnosnog područja

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter