Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Jansonova istorija umetnosti - dopunjeno izdanje

Jansonova istorija umetnosti - dopunjeno izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6956-93-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4980

Broj strana:

1032

Težina:

2086 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

270,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Novo izdanje knjige H. V. Jansona, koje je priredio i dopunio njegov sin Entoni, donosi brojne korekcije, razrade, dopune i aktualizacije osnovnog teksta ove kapitalne knjige koja je sada raskošnija i obuhvatnija - ima novi dizajn, najnovije bibliiografije, podatke o novih 98 umjetnika, iznova napisanu hronologiju događaja, imenik značajnih muzeja i arhitektonskih spomenika, pruža uvid i u istoriju primjenjenih umjetnosti i arhitekture, sa bitnim referentnim tekstovima koji ukazuju na istorijske probleme muzike i teatra, kao i dopunama iz istorije fotografije i novih umjetničkih medija.

Dobili smo uzornu i aktuelnu knjigu koja na jasan, pregledan i informativan način uvodi čitaoca u široko područje istorije umjetnosti od praistorije do postmoderne. Posebne interpretativne izmjene urađene su u području religioznih, mitskih, teoloških, filozofskih, estetičkih i teorijskih tumačenja umjetnosti i arhitekture kroz istoriju. Antologijski izbor tekstova iz teorije umjetnosti, kao i uporedne hronologije, opšta biografija, pojmovnik stručnih termina, internetska bibliografija s područja umjetnosti i arhitekture, index originalnih zapisa i transkripcija imena i spisak reprodukovanih djela, dragocjeni su prilozi osnovnom tekstu.

Dugi niz godina ova knjiga je bila osnovni udžbenik za opštu istoriju umjetnosti na različitim fakultetima na kojima se uči opšta istorija umjetnosti: na Istoriji umjetnosti i Arheologiji na Filozofskom fakultetu, Arhitektonskom fakultetu, Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu dramskih umjetnosti, Filološkom fakultetu, kao i brojnim višim i srednjim umjetničkim i dizajnerskim školama. Takođe, ova knjiga je odlična i pristupačna literatura za profesionalne poznavaoce kao i za amatere, odnosno ljubitelje umjetnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x290
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Novo izdanje knjige H. V. Jansona, koje je priredio i dopunio njegov sin Entoni, donosi brojne korekcije, razrade, dopune i aktualizacije osnovnog teksta ove kapitalne knjige koja je sada raskošnija i obuhvatnija - ima novi dizajn, najnovije bibliiografije, podatke o novih 98 umjetnika, iznova napisanu hronologiju događaja, imenik značajnih muzeja i arhitektonskih spomenika, pruža uvid i u istoriju primjenjenih umjetnosti i arhitekture, sa bitnim referentnim tekstovima koji ukazuju na istorijske probleme muzike i teatra, kao i dopunama iz istorije fotografije i novih umjetničkih medija. Dobili smo uzornu i aktuelnu knjigu koja na jasan, pregledan i informativan način uvodi čitaoca u široko područje istorije umjetnosti od praistorije do postmoderne. Posebne interpretativne izmjene urađene su u području religioznih, mitskih, teoloških, filozofskih, estetičkih i teorijskih tumačenja umjetnosti i arhitekture kroz istoriju. Antologijski izbor tekstova iz teorije umjetnosti, kao i uporedne hronologije, opšta biografija, pojmovnik stručnih termina, internetska bibliografija s područja umjetnosti i arhitekture, index originalnih zapisa i transkripcija imena i spisak reprodukovanih djela, dragocjeni su prilozi osnovnom tekstu. Dugi niz godina ova knjiga je bila osnovni udžbenik za opštu istoriju umjetnosti na različitim fakultetima na kojima se uči opšta istorija umjetnosti: na Istoriji umjetnosti i Arheologiji na Filozofskom fakultetu, Arhitektonskom fakultetu, Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu dramskih umjetnosti, Filološkom fakultetu, kao i brojnim višim i srednjim umjetničkim i dizajnerskim školama. Takođe, ova knjiga je odlična i pristupačna literatura za profesionalne poznavaoce kao i za amatere, odnosno ljubitelje umjetnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter