Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Zapadna arhitektura

Zapadna arhitektura

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jan Saton


ISBN:

600502

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1766

Broj strana:

384

Težina:

846 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

50,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga predstavlja pregled arhitekture od drevne Grčke do današnjih dana, pri čemu je autor naglasak stavio na zgrade, arhitekte, datume, funkcije i stilove, a manje na teoriju, smatrajući da ako čitalac ne zna šta je gotska arhitektura, šta je mislio Alberti, ili kako izgledaju crkve koje je podizao Boromini, onda teoretisanje nije smisleno.

Oslanjajući se na opšteprihvaćene poglede i stavove u arhitekturi, Jan Saton je sadržaj i koncepciju djela prilagodio potrebama studenata i ostale čitalačke publike.

Tragajući za počecima zapadne arhitekture, autor se okreće arhitekturi stare Grčke i Rima, smatrajući da je baš tu ustanovljena tradicija koja je određivala forme arhitekture sve do danas. U kontinuiranom procesu smjenjivanja stilova, pronašao je njihovu međusobnu zavisnosost i neophodnost postojanja svakog prethodnog za pojavu novog stila. Baveći se krucijalnim pojavama, zdanjima i ličnostima od Vitruvija, Konstantina, Borominija, Paladija, preko neoklasicizma i neostilova, pa sve do modernizma i postmodernizma, Saton je uspio u sažetoj i jasnoj formi da stvori nezaobilazno djelo prilikom proučavanja razvoja stilova u arhitekturi.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga predstavlja pregled arhitekture od drevne Grčke do današnjih dana, pri čemu je autor naglasak stavio na zgrade, arhitekte, datume, funkcije i stilove, a manje na teoriju, smatrajući da ako čitalac ne zna šta je gotska arhitektura, šta je mislio Alberti, ili kako izgledaju crkve koje je podizao Boromini, onda teoretisanje nije smisleno. Oslanjajući se na opšteprihvaćene poglede i stavove u arhitekturi, Jan Saton je sadržaj i koncepciju djela prilagodio potrebama studenata i ostale čitalačke publike. Tragajući za počecima zapadne arhitekture, autor se okreće arhitekturi stare Grčke i Rima, smatrajući da je baš tu ustanovljena tradicija koja je određivala forme arhitekture sve do danas. U kontinuiranom procesu smjenjivanja stilova, pronašao je njihovu međusobnu zavisnosost i neophodnost postojanja svakog prethodnog za pojavu novog stila. Baveći se krucijalnim pojavama, zdanjima i ličnostima od Vitruvija, Konstantina, Borominija, Paladija, preko neoklasicizma i neostilova, pa sve do modernizma i postmodernizma, Saton je uspio u sažetoj i jasnoj formi da stvori nezaobilazno djelo prilikom proučavanja razvoja stilova u arhitekturi.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter