Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ekonomske i (ne)ekonomske funkcije turizma

Ekonomske i (ne)ekonomske funkcije turizma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-130-571

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6601

Broj strana:

672

Težina:

1222 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

70,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Na više od šest stotina strana autor je analitički pokušao dati odgovore na brojna pitanja koja utiču na razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, posebice u regionalnom kontekstu. Razvojne šanse Bosne i Hercegovine utemeljene su upravo na turizmu i resursima koji ga determiniraju.

Ovaj svojevrsni naučni poduhvat, koji je načinio dr. Ćatović, obrađuje kroz dvadesetak poglavlja fenomen turizma i njegovu uzročno-posljedičnu povezanost sa razvojem zemlje, tako da se turizam ovdje tretira kao vrlo ozbiljna ekonomska grana. Novi trendovi, naučno-tehnološki napredak i zahtjevi turista detaljno su analizirani kao fenomen današnjice u odjeljku Internet turizam. Sva ova pitanja naravno, uslovljena su kvalitetnom turističkom ponudom i tražnjom, na čemu Bosna i Hercegovina strateški treba narednih godina raditi.

S tim ciljem neophodno je investirati u promociju, te jačanje turističkih agencija i educiranje turističkih vodiča. Tek tada se mogu očekivati direktni i indirektni efekti turizma. Posebna šansa Bosne i Hercegovine leži u tzv. green turizmu, jer smo još uvijek jedna od rijetkih zemalja koja ima netaknutu prirodu, planine, rijeke, zemlju...

Kao stručnjak iz oblasti turizma dr. Ćatović, metodološki analizira regionalni razvoj turizma i poziciju Bosne i Hercegovine, te njenih regija u takvom razvoju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Na više od šest stotina strana autor je analitički pokušao dati odgovore na brojna pitanja koja utiču na razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, posebice u regionalnom kontekstu. Razvojne šanse Bosne i Hercegovine utemeljene su upravo na turizmu i resursima koji ga determiniraju. Ovaj svojevrsni naučni poduhvat, koji je načinio dr. Ćatović, obrađuje kroz dvadesetak poglavlja fenomen turizma i njegovu uzročno-posljedičnu povezanost sa razvojem zemlje, tako da se turizam ovdje tretira kao vrlo ozbiljna ekonomska grana. Novi trendovi, naučno-tehnološki napredak i zahtjevi turista detaljno su analizirani kao fenomen današnjice u odjeljku Internet turizam. Sva ova pitanja naravno, uslovljena su kvalitetnom turističkom ponudom i tražnjom, na čemu Bosna i Hercegovina strateški treba narednih godina raditi. S tim ciljem neophodno je investirati u promociju, te jačanje turističkih agencija i educiranje turističkih vodiča. Tek tada se mogu očekivati direktni i indirektni efekti turizma. Posebna šansa Bosne i Hercegovine leži u tzv. green turizmu, jer smo još uvijek jedna od rijetkih zemalja koja ima netaknutu prirodu, planine, rijeke, zemlju... Kao stručnjak iz oblasti turizma dr. Ćatović, metodološki analizira regionalni razvoj turizma i poziciju Bosne i Hercegovine, te njenih regija u takvom razvoju.

Dodatne informacije

Izdavač PrintCom
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter