Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ekonomika inovacija

Ekonomika inovacija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-221-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9935

Broj strana:

456

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

65,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

UTRKA ZA GLOBALNU PREDNOST

U tijeku je nova utrka za globalnu ekonomsku prednost. Zahtjevna je to utrka u kojoj će samo najinovativnije nacije pobijediti. No, dok mnoge od njih stavljaju potporu tehnologiji i inovaciji u samo središte svoje ekonomske politike, Sjedinjene Države nemaju suvislu ekonomsku politiku te ih, kao rezultat toga, svi pretječu. Znači li to kraj „američkog stoljeća“?


U svome hitnom pozivu na buđenje Robert Atkinson i Stephen Ezell, naširoko cijenjeni ekonomski mislioci, opisuju temeljne sile koje ubrzano preoblikuju globalnu ekonomiju sile koje pogoduju onim nacijama koje su snažno predane inovaciji, od laboratorija i učionice pa do tvorničkog pogona i globalnih tržišta. Ako Sjedinjene Države ne ubrzaju korak i ne usredotoče se na ponovno uspostavljanje svoje uloge inovacijskog vođe, njihova će ekonomija vjerojatno dovesti do nižeg životnog standarda i suočit će se s trajnim nedostatkom konkurentnosti u budućnosti.

Autori naglašavaju da je slaba inovacijska ekonomika Amerike bila glavni čimbenik koji je pridonio Velikoj recesiji i sad usporava oporavak te zemlje. Objašnjavaju kako vodeći američki učenjaci i ekonomisti ignoriraju povijesnu ekonomsku transformaciju koja se zbiva i ne uspijevaju shvatiti da Sjedinjenim Državama treba prava inovacijska politika. Atkinson i Ezell analiziraju što čine i razvijene zemlje i one u razvoju kako bi poticale ekonomski rast kroz inovaciju, pri čemu je dio toga dobar i progresivan, no veći je dio merkantilistički i protekcionistički.

Zatim predlažu detaljan, pragmatičan plan politike i političku autokartu koje bi Amerika trebala slijediti kako bi ponovno uspostavila svoju globalnu inovacijsku prednost do 2020. godine, a istodobno i preuredila globalni inovacijski sustav kako bi se maksimalno povećale koristi od inovacije za ljude diljem svijeta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

UTRKA ZA GLOBALNU PREDNOST U tijeku je nova utrka za globalnu ekonomsku prednost. Zahtjevna je to utrka u kojoj će samo najinovativnije nacije pobijediti. No, dok mnoge od njih stavljaju potporu tehnologiji i inovaciji u samo središte svoje ekonomske politike, Sjedinjene Države nemaju suvislu ekonomsku politiku te ih, kao rezultat toga, svi pretječu. Znači li to kraj „američkog stoljeća“? U svome hitnom pozivu na buđenje Robert Atkinson i Stephen Ezell, naširoko cijenjeni ekonomski mislioci, opisuju temeljne sile koje ubrzano preoblikuju globalnu ekonomiju sile koje pogoduju onim nacijama koje su snažno predane inovaciji, od laboratorija i učionice pa do tvorničkog pogona i globalnih tržišta. Ako Sjedinjene Države ne ubrzaju korak i ne usredotoče se na ponovno uspostavljanje svoje uloge inovacijskog vođe, njihova će ekonomija vjerojatno dovesti do nižeg životnog standarda i suočit će se s trajnim nedostatkom konkurentnosti u budućnosti. Autori naglašavaju da je slaba inovacijska ekonomika Amerike bila glavni čimbenik koji je pridonio Velikoj recesiji i sad usporava oporavak te zemlje. Objašnjavaju kako vodeći američki učenjaci i ekonomisti ignoriraju povijesnu ekonomsku transformaciju koja se zbiva i ne uspijevaju shvatiti da Sjedinjenim Državama treba prava inovacijska politika. Atkinson i Ezell analiziraju što čine i razvijene zemlje i one u razvoju kako bi poticale ekonomski rast kroz inovaciju, pri čemu je dio toga dobar i progresivan, no veći je dio merkantilistički i protekcionistički. Zatim predlažu detaljan, pragmatičan plan politike i političku autokartu koje bi Amerika trebala slijediti kako bi ponovno uspostavila svoju globalnu inovacijsku prednost do 2020. godine, a istodobno i preuredila globalni inovacijski sustav kako bi se maksimalno povećale koristi od inovacije za ljude diljem svijeta.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter