Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Dugo putovanje kući

Dugo putovanje kući

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-615-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3284

Broj strana:

288

Težina:

336 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova priča počinje daleko - na ulicama Adena, i davno - u sparno ljeto 1935. godine. Džama je desetogodišnjak koji je odrastao u sirotinjskom djelu Adena, učeći kako da preživi na ulici. Poslije iznenadne majčine smrti, Džama se usuđuje da krene na odvažno putovanje sa nadom da će pronaći oca kojeg nikada nije vidio.

Drugi svjetski rat je na pomolu, italijanski fašisti kontrolišu dijelove istočne Afrike, a mali Džama hrabro korača kroz Džibuti, razrušenu Eritreju i Sudan, sve do Egipta i Velike Britanije. Na tom putovanju dugom više od hiljadu milja, dječak postaje svjedok užasa brutalnog rata, ne gubivši nadu da će jednog dana pronaći oca.

Predivno napisana, na trenutke duhovita, uznemirujuća i srceparajuća, knjiga Dugo putovanje kući živopisna je priča o ljubavi, prijateljstvu i bezgraničnoj nadi, ali isto tako i dirljiva priča o tome kako je Drugi svjetski rat uticao na Afriku i brojne porodice rasuo širom svijeta.

  • Originalni naziv: BLACK MAMBA BOY
  • Prevodilac: Sonja Rajović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 105x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova priča počinje daleko - na ulicama Adena, i davno - u sparno ljeto 1935. godine. Džama je desetogodišnjak koji je odrastao u sirotinjskom djelu Adena, učeći kako da preživi na ulici. Poslije iznenadne majčine smrti, Džama se usuđuje da krene na odvažno putovanje sa nadom da će pronaći oca kojeg nikada nije vidio. Drugi svjetski rat je na pomolu, italijanski fašisti kontrolišu dijelove istočne Afrike, a mali Džama hrabro korača kroz Džibuti, razrušenu Eritreju i Sudan, sve do Egipta i Velike Britanije. Na tom putovanju dugom više od hiljadu milja, dječak postaje svjedok užasa brutalnog rata, ne gubivši nadu da će jednog dana pronaći oca. Predivno napisana, na trenutke duhovita, uznemirujuća i srceparajuća, knjiga Dugo putovanje kući živopisna je priča o ljubavi, prijateljstvu i bezgraničnoj nadi, ali isto tako i dirljiva priča o tome kako je Drugi svjetski rat uticao na Afriku i brojne porodice rasuo širom svijeta.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter