Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dobre kineske žene: Skriveni glasovi

Dobre kineske žene: Skriveni glasovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Xinran Xue


ISBN:

9789958301124

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9038

Broj strana:

274

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kineska novinarka i spisateljica Xinran Xue je vodeći popularnu radijsku emisiju zadobila povjerenje žena i počela saznavati njihove brojne potresne životne priče.

Dovijajući se kako da izbjegne krutu komunističku cenzuru u Kini a da u isto vrijeme ne iznevjeri povjerenje žena koje su se pred njom otvarale, Xinran je te usmene povijesti sakupljala i nakon emigriranja u London nekolicinu njih objavila u veoma dirljivoj knjizi Dobre kineske žene: Skriveni glasovi.

U knjizi su priče o seksualnom zlostavljanju djevojčica, ugovorenim brakovima, žrtvovanju za porodicu i muža koje se od žene očekuje, priče o samoubistvima, tragičnim porodičnim gubicima, brutalnim društvenim konvencijama od kojih je nemoguće pobjeći...

Autorica pronalazi zajedničku nit i prikazuje podređeni položaj žena, bez obzira kojem sloju društva one pripadaju.

Seoska djevojčica tako pati udata za starca koji ju je svezao oko pasa lancem da mu ne pobjegne a lanac se urezuje u njeno mlado meso i prijeti da izazove fatalnu infekciju. Žena visokog komunističkog funkcionera, opet, živi u materijalnom blagostanju, ali i ona je protiv svoje volje udata za mnogo starijeg političkog moćnika koji uživa u perverznim orgijama i bez srama paradira sa svojim višestruko mladim ljubavnicama. Na ženskim leđima se prelamaju i siromaštvo, i zaostali društveni običaji, i historijske i političke promjene (one redovno stradaju zato jer su nečije kćerke, majke, supruge...).

  • Prevodilac: Azra Polimac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kineska novinarka i spisateljica Xinran Xue je vodeći popularnu radijsku emisiju zadobila povjerenje žena i počela saznavati njihove brojne potresne životne priče. Dovijajući se kako da izbjegne krutu komunističku cenzuru u Kini a da u isto vrijeme ne iznevjeri povjerenje žena koje su se pred njom otvarale, Xinran je te usmene povijesti sakupljala i nakon emigriranja u London nekolicinu njih objavila u veoma dirljivoj knjizi Dobre kineske žene: Skriveni glasovi. U knjizi su priče o seksualnom zlostavljanju djevojčica, ugovorenim brakovima, žrtvovanju za porodicu i muža koje se od žene očekuje, priče o samoubistvima, tragičnim porodičnim gubicima, brutalnim društvenim konvencijama od kojih je nemoguće pobjeći... Autorica pronalazi zajedničku nit i prikazuje podređeni položaj žena, bez obzira kojem sloju društva one pripadaju. Seoska djevojčica tako pati udata za starca koji ju je svezao oko pasa lancem da mu ne pobjegne a lanac se urezuje u njeno mlado meso i prijeti da izazove fatalnu infekciju. Žena visokog komunističkog funkcionera, opet, živi u materijalnom blagostanju, ali i ona je protiv svoje volje udata za mnogo starijeg političkog moćnika koji uživa u perverznim orgijama i bez srama paradira sa svojim višestruko mladim ljubavnicama. Na ženskim leđima se prelamaju i siromaštvo, i zaostali društveni običaji, i historijske i političke promjene (one redovno stradaju zato jer su nečije kćerke, majke, supruge...).

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter