Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Dan kad mi je rođen prijatelj

Dan kad mi je rođen prijatelj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Šimo Ešić


ISBN:

M4923

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4923

Broj strana:

64

Težina:

360 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ako je život čudesna bašta, a pjesnik baštovan, onda je Šimo Ešić posadio mnogo prelijepih cvjetova/rima i poklonio ih onima s kojima živi, saraduje, ispisuje otvorenu knjigu svakodnevlja koja je bogata zbog nas, i za nas, jer mi smo i njeni pisci, i njeni čitaoci. U toj otvorenosti srca i stiha lebdi neka posebna draž, neki fluid, odsjaj onoga što poeziju i čini poezijom: da nam sve trenutke čini ljepšima - za sposobnost da tu ljepotu otkrivamo, prihvaćamo, bogatijima - za taj najljepši osjećaj da na ovom svijetu i u ovom danu nismo sami...
...Iako su pjesme prigodnog karaktera, u njima je prepoznatljiv pjesnik Šimo Ešić -pjesnik lijepih osjećanja, tananih lirskih slika, fino upotrijebljenih pjesničkih figura i pjesničkog jezika uopšte, pjesnik izrazite sugestivnosti, duhovit, ali i sklon stihovanim refleksijama koje imaju univerzalnu poruku koja uči životnoj mudrosti... ...Osim umjetničke vrijednosti, zbirku „Dan kad mije rođen prijatelj“ odlikuje to što u današnjem vremenu sve izraženijeg otuđenja, pjesnik Šimo Ešić u svakoj pjesmi ističe prijateljstvo, ljubav, razumijevanje... kao najveće vrijednosti života kojeg treba živjeti predajući mu se cijelim svojim bićem.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ako je život čudesna bašta, a pjesnik baštovan, onda je Šimo Ešić posadio mnogo prelijepih cvjetova/rima i poklonio ih onima s kojima živi, saraduje, ispisuje otvorenu knjigu svakodnevlja koja je bogata zbog nas, i za nas, jer mi smo i njeni pisci, i njeni čitaoci. U toj otvorenosti srca i stiha lebdi neka posebna draž, neki fluid, odsjaj onoga što poeziju i čini poezijom: da nam sve trenutke čini ljepšima - za sposobnost da tu ljepotu otkrivamo, prihvaćamo, bogatijima - za taj najljepši osjećaj da na ovom svijetu i u ovom danu nismo sami... ...Iako su pjesme prigodnog karaktera, u njima je prepoznatljiv pjesnik Šimo Ešić -pjesnik lijepih osjećanja, tananih lirskih slika, fino upotrijebljenih pjesničkih figura i pjesničkog jezika uopšte, pjesnik izrazite sugestivnosti, duhovit, ali i sklon stihovanim refleksijama koje imaju univerzalnu poruku koja uči životnoj mudrosti... ...Osim umjetničke vrijednosti, zbirku „Dan kad mije rođen prijatelj“ odlikuje to što u današnjem vremenu sve izraženijeg otuđenja, pjesnik Šimo Ešić u svakoj pjesmi ističe prijateljstvo, ljubav, razumijevanje... kao najveće vrijednosti života kojeg treba živjeti predajući mu se cijelim svojim bićem.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter