Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Čudne misli u mojoj glavi

Čudne misli u mojoj glavi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Orhan Pamuk


ISBN:

9789958302718

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M4131

Broj strana:

590

Težina:

690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Čudne misli u mojoj glavi istovremeno je ljubavna priča i moderni ep. Roman na kojem je Orhan Pamuk radio punih šest godina, pripovijeda o životu Mevluda Karataša, prodavača boze, i njegove žene kojoj je tri godine pisao ljubavna pisma. Tokom četrdeset godina, od 1969. do 2012. godine, Mevlud je radio različite poslove po istanbulskim ulicama, prodavao jogurt, bozu, pilav, čuvao parking. U isto vrijeme posmatrao je kako se ulice pune različitim ljudima, kako se veliki dio grada ruši i ponovo gradi, i kako se bogate oni koji su u Istanbul došli iz Anadolije; bio je i očevidac preobražaja kroz koje je zemlja prolazila, političkih sukoba i vojnih udara. Neprestano pokušava dokučiti šta je to što ga čini drugačijim i odakle mu te čudne misli u glavi. Ali, nikako ne odustaje od prodavanja boze u zimskim večerima i pitanja ko je ta koju uistinu voli.

Da li u ljubavi odlučuje namjera ili sudbina? Da li su sreća i nesreća uslovljene našim izborima ili su određene nečim što je izvan nas? RomanČudne misli u mojoj glavi, tražeći odgovore na ta pitanja, čitatelju pruža sliku sukoba tradicionalnog i urbanog, kao i sliku gnjeva i bespomoćnosti žene osuđene na život unutar četiri zida.

  • Prevodilac: Sabina Bakšić i Alena Ćatović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Čudne misli u mojoj glavi istovremeno je ljubavna priča i moderni ep. Roman na kojem je Orhan Pamuk radio punih šest godina, pripovijeda o životu Mevluda Karataša, prodavača boze, i njegove žene kojoj je tri godine pisao ljubavna pisma. Tokom četrdeset godina, od 1969. do 2012. godine, Mevlud je radio različite poslove po istanbulskim ulicama, prodavao jogurt, bozu, pilav, čuvao parking. U isto vrijeme posmatrao je kako se ulice pune različitim ljudima, kako se veliki dio grada ruši i ponovo gradi, i kako se bogate oni koji su u Istanbul došli iz Anadolije; bio je i očevidac preobražaja kroz koje je zemlja prolazila, političkih sukoba i vojnih udara. Neprestano pokušava dokučiti šta je to što ga čini drugačijim i odakle mu te čudne misli u glavi. Ali, nikako ne odustaje od prodavanja boze u zimskim večerima i pitanja ko je ta koju uistinu voli. Da li u ljubavi odlučuje namjera ili sudbina? Da li su sreća i nesreća uslovljene našim izborima ili su određene nečim što je izvan nas? RomanČudne misli u mojoj glavi, tražeći odgovore na ta pitanja, čitatelju pruža sliku sukoba tradicionalnog i urbanog, kao i sliku gnjeva i bespomoćnosti žene osuđene na život unutar četiri zida.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter