Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Crtanje i slikanje

Crtanje i slikanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Brajan Bagnal


ISBN:

9788678041228

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3579

Broj strana:

336

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

109,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Postoje knjige za koje interesovanje nikad ne prolazi. Svoje mjesto među njima potvrdilo je već legendarno Crtanje i slikanje, knjiga koja je postala klasik za upoznavanje čitalaca sa osnovama crtanja i slikanja.

Od mnogobrojnih izdanja posvećenih ovoj temi priručnik Falken pod nazivom Crtanje i slikanje je i dalje jedan od najtraženijih jer na najbolji način hrabri i podstiče dar likovnog izražavanja i uči kako da se on razvije. U knjizi su obrađene osnove crtanja i slikanja: kompozicija, perspektiva, svjetlost i sjenka, nauka o bojama... Detaljno su objašnjene i bogato ilustrovane tehnike crtanja: olovka, ugljen, tuš, flomaster, pastel, kao i tehnike slikanja: akvarel, gvaš, akril i ulje.

Od ranog djetinjstva nas uče da je umjetnost nešto posebno. Skrušeno stojimo u galerijama i muzejima i mislimo:Ovako nešto ja nikada ne bih umio. A slikanje i crtanje jesu one amaterske pasije koje svako uči i koje svako sebi može priuštiti. Nije potrebna skupa oprema. Slika može imati format razglednice ili zauzimati cio zid neke prostorije... crtati se može u kafani, bilo gdije na ulici ili u dnevnoj sobi.

Svakako, najprije je potrebno savladati određene tenike. Tek po načinu na koji neko koristi razne tehnike i koliko ulaže od svoje fantazije, razlikuju se bolji od lošijih umjetnika. Radost koju osjećamo zbog estetike i ljepote dolazi iz dubine naše duše.

Ova knjiga treba da odagna strah i da nas ohrabri da jednostavno počnemo. Ona treba da nas oslobodi straha od bjelog papira i pomisli da ćemo napraviti nešto loše, umjetnost ne poznaje loše i dobro. Onaj ko jednom savlada razne tehnike, doživjeće novu dimenziju koja mu dopušta da sebe saopšti drugima.

  • Originalni naziv: Zeichen und Malen
  • Prevodilac: Vesna Lomić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x260
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Postoje knjige za koje interesovanje nikad ne prolazi. Svoje mjesto među njima potvrdilo je već legendarno Crtanje i slikanje, knjiga koja je postala klasik za upoznavanje čitalaca sa osnovama crtanja i slikanja. Od mnogobrojnih izdanja posvećenih ovoj temi priručnik Falken pod nazivom Crtanje i slikanje je i dalje jedan od najtraženijih jer na najbolji način hrabri i podstiče dar likovnog izražavanja i uči kako da se on razvije. U knjizi su obrađene osnove crtanja i slikanja: kompozicija, perspektiva, svjetlost i sjenka, nauka o bojama... Detaljno su objašnjene i bogato ilustrovane tehnike crtanja: olovka, ugljen, tuš, flomaster, pastel, kao i tehnike slikanja: akvarel, gvaš, akril i ulje. Od ranog djetinjstva nas uče da je umjetnost nešto posebno. Skrušeno stojimo u galerijama i muzejima i mislimo:Ovako nešto ja nikada ne bih umio. A slikanje i crtanje jesu one amaterske pasije koje svako uči i koje svako sebi može priuštiti. Nije potrebna skupa oprema. Slika može imati format razglednice ili zauzimati cio zid neke prostorije... crtati se može u kafani, bilo gdije na ulici ili u dnevnoj sobi. Svakako, najprije je potrebno savladati određene tenike. Tek po načinu na koji neko koristi razne tehnike i koliko ulaže od svoje fantazije, razlikuju se bolji od lošijih umjetnika. Radost koju osjećamo zbog estetike i ljepote dolazi iz dubine naše duše. Ova knjiga treba da odagna strah i da nas ohrabri da jednostavno počnemo. Ona treba da nas oslobodi straha od bjelog papira i pomisli da ćemo napraviti nešto loše, umjetnost ne poznaje loše i dobro. Onaj ko jednom savlada razne tehnike, doživjeće novu dimenziju koja mu dopušta da sebe saopšti drugima.

Dodatne informacije

Izdavač Mono i Manjana
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter