Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Bošnjački odgovori

Bošnjački odgovori

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2257

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2257

Broj strana:

205

Težina:

329 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je treća knjiga Selmana Selhanovića, istaknutog publiciste i novinara Pre­poroda u seriji pod zajedničkim naslovom Bošnjački odgovori. Knjigu čini šesnaest intervjua sa ljudima iz bošnjačkoga korpusa, koji su na ovaj ili onaj način aktuelni na društvenoj sceni i koji svojim djelovanjem vrše značajniji utjecaj na društvena događanja i poimanja stvari na ovim prostorima.

Intervjui su objavljivani dijelom u Preporodu a dijelom u Novim horizon­tima. Intervjuirani su: Ahmet Aličić, Dželal Imamović, Džemal Salihspahić, Isnam Taljić, Džihan Bukvić, Enver Demirović, Adamir Jerković, Ibrahim Bušatlija, Esad Zgodić, Nedžad Grabus, Fatmir Alispahić, Asmir Kujović, Salih Jalimam, Safet Bandžović, Muhamed Filipović i MuamerZukorlić.

Odgovori aktera ove knjige na svoj način oslikavaju stanje duha unutar bošnjačkog naroda u ovom vremenu, izazove i dileme s kojima se taj narod suočava, njegovo razumijevanje postojeće situacije te ono za šta vezuje svoja nadanja u pogledu budućnosti, pa će tako knjiga, kako je to kazao Mirsad Sinanović, jedan od njezinih recenzenata, u budućnosti imati praktičnu upotrebu za historičare, politologe, sociologe, komunikologe, psihoanalitičare, kulturne radnike, finansijske stručnjake, orijentaliste...

S obzirom na činjenicu da su prethodne dvije knjige iz ove serije imale velikog odjeka u javnosti, da su im tiraži raspro­dati u vrlo kratkim vremenima, autor je odlučio poraditi i na četvrtoj knjizi - intervjuirati Bošnjakinje koje se nalaze na istaknutim društvenim pozicijama, čime će ova serija, na neki način, biti zaokružena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148 x 210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je treća knjiga Selmana Selhanovića, istaknutog publiciste i novinara Pre­poroda u seriji pod zajedničkim naslovom Bošnjački odgovori. Knjigu čini šesnaest intervjua sa ljudima iz bošnjačkoga korpusa, koji su na ovaj ili onaj način aktuelni na društvenoj sceni i koji svojim djelovanjem vrše značajniji utjecaj na društvena događanja i poimanja stvari na ovim prostorima. Intervjui su objavljivani dijelom u Preporodu a dijelom u Novim horizon­tima. Intervjuirani su: Ahmet Aličić, Dželal Imamović, Džemal Salihspahić, Isnam Taljić, Džihan Bukvić, Enver Demirović, Adamir Jerković, Ibrahim Bušatlija, Esad Zgodić, Nedžad Grabus, Fatmir Alispahić, Asmir Kujović, Salih Jalimam, Safet Bandžović, Muhamed Filipović i MuamerZukorlić. Odgovori aktera ove knjige na svoj način oslikavaju stanje duha unutar bošnjačkog naroda u ovom vremenu, izazove i dileme s kojima se taj narod suočava, njegovo razumijevanje postojeće situacije te ono za šta vezuje svoja nadanja u pogledu budućnosti, pa će tako knjiga, kako je to kazao Mirsad Sinanović, jedan od njezinih recenzenata, u budućnosti imati praktičnu upotrebu za historičare, politologe, sociologe, komunikologe, psihoanalitičare, kulturne radnike, finansijske stručnjake, orijentaliste... S obzirom na činjenicu da su prethodne dvije knjige iz ove serije imale velikog odjeka u javnosti, da su im tiraži raspro­dati u vrlo kratkim vremenima, autor je odlučio poraditi i na četvrtoj knjizi - intervjuirati Bošnjakinje koje se nalaze na istaknutim društvenim pozicijama, čime će ova serija, na neki način, biti zaokružena.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter