Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Bosanski knjigometar

Bosanski knjigometar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Šimo Ešić


ISBN:

K9741

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9741

Broj strana:

1000

Težina:

3000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U kutiju dužine tačno 1 metar upakovano je 10 knjiga sa 15 naslova najboljih bosanskohercegovačkih pisaca za djecu; ukutiji su, osim knjiga, raspored sati i kalendar za 2014. godinu, 10 pokazivača za čitanje, 40 kartica za društvenu igru.

BOSANSKI KNJIGOMETAR je kutija puna iznenađenja. U osnovi je, zapravo, ideja da se neobičnim, začudnim pakovanjem knjiga iz obaveznog lektirskog programa, u kutiju dužine tačno 1 metar, skrene pažnja na neophodnost i važnost čitanja, da se učenici podstaknu na kupovinu i privole na čitanje dobrih i vrijednih literarnih ostvarenja. U kutiji je 10 knjiga sa 15 naslova (jer je 5 lektirskih knjiga manjeg obima, pa je zbog ujednačenosti debljine knjige, u svaku od tih pet knjiga dodat još po jedan naslov od istog pisca), koji su povezani sa društvenom igrom „Čovječe, pokreni se“

Prvo kolo projekta Knjigometar nazvan je BOSANSKI KNJIGOMETAR, jer sadrži lektirske naslove bosnanskih pisaca: Branko Ćopić, Nasiha Kapidžić-Hadžić, Šimo Ešić, Ismet Bekrić, Šukrija Pandžo, Isak Samokovlija, Alija Isaković, Skender Kulenović, Petar Kočić i Antologiju Vrelo ljepote, u kojoj su zastupljeni svi važniji bh pjesnici. U drugom kolu bit će predstavljeni svjetsksi klasici čija su djela namijenjena djeci u obaveznom programu školske lektire.

Svako kolo Knjigometra je, u stvari, prava mala kućna biblioteka korisnih knjiga, a Knjigometar je i veoma originalan i vrijedan dar svakom djetetu u svakoj prigodi.
Cijeli projekt provodi se pod geslom koje je u duhu mladalačke komunikacije: KO NE ČITA – NIJE COOL! – Cilj nam je da knjiga ne izađe iz mode, da ona uvijek bude pouzdan oslonac u odgajanju djeteta i da čitanje postane cool.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x1000
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U kutiju dužine tačno 1 metar upakovano je 10 knjiga sa 15 naslova najboljih bosanskohercegovačkih pisaca za djecu; ukutiji su, osim knjiga, raspored sati i kalendar za 2014. godinu, 10 pokazivača za čitanje, 40 kartica za društvenu igru. BOSANSKI KNJIGOMETAR je kutija puna iznenađenja. U osnovi je, zapravo, ideja da se neobičnim, začudnim pakovanjem knjiga iz obaveznog lektirskog programa, u kutiju dužine tačno 1 metar, skrene pažnja na neophodnost i važnost čitanja, da se učenici podstaknu na kupovinu i privole na čitanje dobrih i vrijednih literarnih ostvarenja. U kutiji je 10 knjiga sa 15 naslova (jer je 5 lektirskih knjiga manjeg obima, pa je zbog ujednačenosti debljine knjige, u svaku od tih pet knjiga dodat još po jedan naslov od istog pisca), koji su povezani sa društvenom igrom „Čovječe, pokreni se“ Prvo kolo projekta Knjigometar nazvan je BOSANSKI KNJIGOMETAR, jer sadrži lektirske naslove bosnanskih pisaca: Branko Ćopić, Nasiha Kapidžić-Hadžić, Šimo Ešić, Ismet Bekrić, Šukrija Pandžo, Isak Samokovlija, Alija Isaković, Skender Kulenović, Petar Kočić i Antologiju Vrelo ljepote, u kojoj su zastupljeni svi važniji bh pjesnici. U drugom kolu bit će predstavljeni svjetsksi klasici čija su djela namijenjena djeci u obaveznom programu školske lektire. Svako kolo Knjigometra je, u stvari, prava mala kućna biblioteka korisnih knjiga, a Knjigometar je i veoma originalan i vrijedan dar svakom djetetu u svakoj prigodi. Cijeli projekt provodi se pod geslom koje je u duhu mladalačke komunikacije: KO NE ČITA – NIJE COOL! – Cilj nam je da knjiga ne izađe iz mode, da ona uvijek bude pouzdan oslonac u odgajanju djeteta i da čitanje postane cool.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter