Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Bonton - Zlatna pravila lijepog ponašanja

Bonton - Zlatna pravila lijepog ponašanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-196-158-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2102

Broj strana:

320

Težina:

690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

36,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

- Upoznavanje i predstavljanje
- Ponašanje za stolom: u restoranu; raspored gostiju;
- Postavljanje stola i posluživanje;
- Kako valja jesti koje jelo...
- Pisma, obavijesti, pozivnice...
- Poslovni bonton i protokol

PREDGOVOR
Obzir prema pravima i osjećajima drugih nije samo osnovno pravilo ponašanja kod kuće, na javnim mjestima i u društvu, nego je to i temelj na kome je izgrađen cjelokupni društveni život.

Iz gornje premise proizlaze i sva pravila lijepog ponašanja, od osnovnog: Nikad ne činite ništa što bi moglo na bilo koji način povrijediti druge, preko načela jednakosti: Ne uzimajte više nego što vam pripada, bez obzira na to radi li se o klupi u parku, sjedalu u vlaku ili jelu za stolom, pa sve do detaljnih uputa o ponašanju u određenim prigodama.

No. u skladu s mudrom izrekom Erare humanum est (Griješiti je ljudski), uvijek će se dogoditi da zaboravimo nečije ime, nenamjerno nekoga uvrijedimo, stanemo mu na nogu ili upotrijebimo krivu vilicu.

Tako je to u životu i zasigurno sve to zajedno i nije tako strašno. Jer, ponašati se poput stroja po strogim pravilima nije nimalo zabavno, a niti cilj slobodnog shvaćanja života. Stoga, za razliku od sličnih knjiga, ovu shvatite kao podsjetnik, a ne kao zakon po kojem se treba vladati.

A ako ste uz to još doznali nešto novo i zanimljivo, to će značiti da je ova naša knjiga postigla cilj i opravdala svoju temeljnu namjenu.
T. & B. Blackbirds

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

- Upoznavanje i predstavljanje - Ponašanje za stolom: u restoranu; raspored gostiju; - Postavljanje stola i posluživanje; - Kako valja jesti koje jelo... - Pisma, obavijesti, pozivnice... - Poslovni bonton i protokol PREDGOVOR Obzir prema pravima i osjećajima drugih nije samo osnovno pravilo ponašanja kod kuće, na javnim mjestima i u društvu, nego je to i temelj na kome je izgrađen cjelokupni društveni život. Iz gornje premise proizlaze i sva pravila lijepog ponašanja, od osnovnog: Nikad ne činite ništa što bi moglo na bilo koji način povrijediti druge, preko načela jednakosti: Ne uzimajte više nego što vam pripada, bez obzira na to radi li se o klupi u parku, sjedalu u vlaku ili jelu za stolom, pa sve do detaljnih uputa o ponašanju u određenim prigodama. No. u skladu s mudrom izrekom Erare humanum est (Griješiti je ljudski), uvijek će se dogoditi da zaboravimo nečije ime, nenamjerno nekoga uvrijedimo, stanemo mu na nogu ili upotrijebimo krivu vilicu. Tako je to u životu i zasigurno sve to zajedno i nije tako strašno. Jer, ponašati se poput stroja po strogim pravilima nije nimalo zabavno, a niti cilj slobodnog shvaćanja života. Stoga, za razliku od sličnih knjiga, ovu shvatite kao podsjetnik, a ne kao zakon po kojem se treba vladati. A ako ste uz to još doznali nešto novo i zanimljivo, to će značiti da je ova naša knjiga postigla cilj i opravdala svoju temeljnu namjenu. T. & B. Blackbirds

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter