Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Mir i kazna

Mir i kazna

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789531206525

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0136

Broj strana:

220

Težina:

344 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Florence Hartmann, glasnogovornica Carle del Ponte od 2000. do 2006. godine, prva je otvorila zabranjena vrata Međunarodnog kaznenog suda u Hagu i zapadnih ministarstava te uronila u mračne i zakulisne igre visoke međunarodne politike. Upravo zbog toga, njezina je knjiga, čim je objavljena na francuskom jeziku, izazvala pravu senzaciju, a hrvatski mediji danima su donosili izvatke iz knjige na svojim naslovnicama.

U knjizi Mir i kazna autorica iznosi na vidjelo sve surove metode kojima se koriste velike sile kako bi, daleko od radoznalih pogleda, postigle svoje ciljeve na međunarodnoj pozornici, a pritom se u pozadini slike otkriva i istina o procesu Slobodanu Miloševiću. No iako je Mir i kazna priča o dvoličnom držanju demokratskih sila prema međunarodnom pravosuđu koje se tek rađa, ono je u knjizi ipak predstavljeno kao prvi konkretan čin, nakon Nurnberga, u nastojanju da se potisne barbarstvo.

  • Originalni naziv: Paix et Chatiment
  • Prevodilac: Nataša Desnica Žerjavić
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Florence Hartmann, glasnogovornica Carle del Ponte od 2000. do 2006. godine, prva je otvorila zabranjena vrata Međunarodnog kaznenog suda u Hagu i zapadnih ministarstava te uronila u mračne i zakulisne igre visoke međunarodne politike. Upravo zbog toga, njezina je knjiga, čim je objavljena na francuskom jeziku, izazvala pravu senzaciju, a hrvatski mediji danima su donosili izvatke iz knjige na svojim naslovnicama. U knjizi Mir i kazna autorica iznosi na vidjelo sve surove metode kojima se koriste velike sile kako bi, daleko od radoznalih pogleda, postigle svoje ciljeve na međunarodnoj pozornici, a pritom se u pozadini slike otkriva i istina o procesu Slobodanu Miloševiću. No iako je Mir i kazna priča o dvoličnom držanju demokratskih sila prema međunarodnom pravosuđu koje se tek rađa, ono je u knjizi ipak predstavljeno kao prvi konkretan čin, nakon Nurnberga, u nastojanju da se potisne barbarstvo.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter