Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Belver Jin

Belver Jin

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hesus Ferero


ISBN:

86-7436-358-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0334

Broj strana:

199

Težina:

325 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bogatstvo i neobičnost svog tematskog kruga Hesus Ferero pokazao je i tokom saradnje sa Pedrom Almodovarom na scenariju za film Matador.

U Kini neponovljivog rafinmana i čulnosti, okruženi tajnim sektama i obrednim zločinima, žive Belver Jin i Nitija Jang, brat i sestra ujedno ljubavnici. Povezani su neraskidivim vezama, kao dva dijela jednog istog tijela, lice i naličje jednog jedinstvenog bića, sveti simbol jedinstva. Prateći ih na putu kojim kreću i koji će ih odvesti do ostvarenja njihovih snova o moći i osveti, autor je ispjevao pjesmu slobodi, pravo na maštanje, na društveno neprihvatljive seksualne odnose i ljudski život kao pustolovinu i rizik, odbacujući istovremeno tradicionalne filozofske dogme i doktrine. Zato su njegovi likovi raznovrsni i iznenađujući.

Po svojoj tematskoj originalnosti i kompoziciji, ovaj roman otvorio je puteve obnovi španske proze.

  • Prevodilac: Dalibor Soldatic
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bogatstvo i neobičnost svog tematskog kruga Hesus Ferero pokazao je i tokom saradnje sa Pedrom Almodovarom na scenariju za film Matador. U Kini neponovljivog rafinmana i čulnosti, okruženi tajnim sektama i obrednim zločinima, žive Belver Jin i Nitija Jang, brat i sestra ujedno ljubavnici. Povezani su neraskidivim vezama, kao dva dijela jednog istog tijela, lice i naličje jednog jedinstvenog bića, sveti simbol jedinstva. Prateći ih na putu kojim kreću i koji će ih odvesti do ostvarenja njihovih snova o moći i osveti, autor je ispjevao pjesmu slobodi, pravo na maštanje, na društveno neprihvatljive seksualne odnose i ljudski život kao pustolovinu i rizik, odbacujući istovremeno tradicionalne filozofske dogme i doktrine. Zato su njegovi likovi raznovrsni i iznenađujući. Po svojoj tematskoj originalnosti i kompoziciji, ovaj roman otvorio je puteve obnovi španske proze.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter