Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Antonio Janigro - Život i djelo velikog dirigenta i čelista

Antonio Janigro - Život i djelo velikog dirigenta i čelista

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-150-787-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3961

Broj strana:

269

Težina:

384 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Značenjska mreža koju Bracher stvara aktivno se razvija od početka k svršetku knjige te, prikazujući jedan intrigantan umjetnički život, tvori vrlo zanimljivo štivo i onima koji Janigrov životopis poznaju i onima koji o Janigru ništa ne znaju.
Mirta Špoljarić, Vijesnik

Ako se kroz knjigu i provlači temeljno raspoloženje koje nije uvijek optimistično, kako smo navikli kod mnogih biografija velikih glazbenika, to ne ovisi samo o činjenici da je s Janigrovim odlaskom s pozornice otišao istinski velikan, nego i o uvelike realističnoj ocjeni onoga što glazbena scena nakon njega uspijeva i onoga što joj nedostaje. Tim riječima ocrtava Ulrich Bracher (Stuttgart 1927) - njemački povjesničar i biograf - dominantne tonove svoje izvrsno napisane i dokumentirane biografije Antonija Janigra, čelista, dirigenta i pedagoga, talijanskog emigranta u Zagrebu, utemeljitelja i voditelja Zagrebačkih solista, glazbenika koji je uveliko oblikovao hrvatsku glazbenu scenu 20. stoljeća. Osobno poznavajući Janigra, cijeneći njegovo umijeće i glazbu, Bracher osvjetljava najvažnije silnice Janigrova života, smještajući njegov rad i djelo u kontekst vremena i prostora, u čemu Janigrova zagrebačka epizoda igra ključnu ulogu.

  • Prevodilac: Sead Muhamedagić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140×210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Značenjska mreža koju Bracher stvara aktivno se razvija od početka k svršetku knjige te, prikazujući jedan intrigantan umjetnički život, tvori vrlo zanimljivo štivo i onima koji Janigrov životopis poznaju i onima koji o Janigru ništa ne znaju. Mirta Špoljarić, Vijesnik Ako se kroz knjigu i provlači temeljno raspoloženje koje nije uvijek optimistično, kako smo navikli kod mnogih biografija velikih glazbenika, to ne ovisi samo o činjenici da je s Janigrovim odlaskom s pozornice otišao istinski velikan, nego i o uvelike realističnoj ocjeni onoga što glazbena scena nakon njega uspijeva i onoga što joj nedostaje. Tim riječima ocrtava Ulrich Bracher (Stuttgart 1927) - njemački povjesničar i biograf - dominantne tonove svoje izvrsno napisane i dokumentirane biografije Antonija Janigra, čelista, dirigenta i pedagoga, talijanskog emigranta u Zagrebu, utemeljitelja i voditelja Zagrebačkih solista, glazbenika koji je uveliko oblikovao hrvatsku glazbenu scenu 20. stoljeća. Osobno poznavajući Janigra, cijeneći njegovo umijeće i glazbu, Bracher osvjetljava najvažnije silnice Janigrova života, smještajući njegov rad i djelo u kontekst vremena i prostora, u čemu Janigrova zagrebačka epizoda igra ključnu ulogu.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter