Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Angelina - neautorizirana biografija

Angelina - neautorizirana biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Andrew Morton


ISBN:

978-9958-32-085-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M3078

Broj strana:

362

Težina:

489 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Angelina - neautorizirana biografija je nova knjiga Andrewa Mortona koji je uspio iz života ove filmske dive otkriti dosad nepoznate pojedinosti.

Morton je uložio je godine istraživanja da bi iskopao istinitu i potresnu priču o najslavnijoj glumici današnjice Angelini Jolie. Majstorskim potezima je oslikao očaravajući i zapanjujući Angelinin tajni osobni svijet, donoseći otkrića koja iz temelja mijenjaju percepciju javnosti o njoj, rasvjetljavajući kako je Angelina od suicidalnog i buntovnog djeteta postala ambasadorica dobre volje Ujedinjenih naroda.

Iz knjige saznajemo o glumici koja je s jedne strane bila divlja cura, heroinska ovisnica, biseksualka, s poremećajima prehrane i mračnim nagonima, a s druge strane glamurozna moderna reinkarnacija Majke Tereze. Morton je o Angelini razgovarao s njezinim dadiljama, školskim prijateljima, redateljima, glumcima, producentima, bivšim ljubavnicima, dilerima droge, majstorima tetovaže - ljudima iz svakog kutka njezina života, i napisao biografiju koja se čita kao tko-je-tko iz Hollywooda i kao pustolovni roman istovremeno.

Soba je bila hladna i gola: bijeli sag, bijele zavjese, bijeli zidovi, bez ikakva namještaja osim bijele kolijevke. Malena je djevojčica tu živjela dulje od godine dana, dok se za nju brinulo niz najrazličitijih dadilja. Dijete je rijetko znalo je li osoba koja ju stavlja na spavanje ista ona koja će je ujutro odjenuti i nahraniti. Prošlo je i po više dana da je majka, koja je živjela u stanu tri kata niže, nije posjetila. Ta djevojčica bila je Angelina Jolie. Prognana je u tu bijelu sobu nakon što je njezin otac Jon Voight zbog druge žene napustio njezinu majku Marcheline Bertrand. Angelina me sada toliko podsjeća na Jona da ne mogu biti u njezinoj blizini. To je jednostavno previše bolno, rekla je njezina mama. Najranije čega se Angelina sjeća iz djetinjstva je kako leži u kolijevci i kroz prozor gleda u nebo. Nesvjesna okolnosti u kojima se to događalo, Angelina će kasnije na to sjećanje gledati kao na metaforu njezina života. Ja zurim kroz prozor čitav svoj život... razmišljajući kako negdje postoji mjesto na kojem bih se konačno mogla skrasiti i biti sretna , dio je knjige koji govori o glumičinom odrastanju.

  • Prevodilac: Radha Rojc Belčec
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Angelina - neautorizirana biografija je nova knjiga Andrewa Mortona koji je uspio iz života ove filmske dive otkriti dosad nepoznate pojedinosti. Morton je uložio je godine istraživanja da bi iskopao istinitu i potresnu priču o najslavnijoj glumici današnjice Angelini Jolie. Majstorskim potezima je oslikao očaravajući i zapanjujući Angelinin tajni osobni svijet, donoseći otkrića koja iz temelja mijenjaju percepciju javnosti o njoj, rasvjetljavajući kako je Angelina od suicidalnog i buntovnog djeteta postala ambasadorica dobre volje Ujedinjenih naroda. Iz knjige saznajemo o glumici koja je s jedne strane bila divlja cura, heroinska ovisnica, biseksualka, s poremećajima prehrane i mračnim nagonima, a s druge strane glamurozna moderna reinkarnacija Majke Tereze. Morton je o Angelini razgovarao s njezinim dadiljama, školskim prijateljima, redateljima, glumcima, producentima, bivšim ljubavnicima, dilerima droge, majstorima tetovaže - ljudima iz svakog kutka njezina života, i napisao biografiju koja se čita kao tko-je-tko iz Hollywooda i kao pustolovni roman istovremeno. Soba je bila hladna i gola: bijeli sag, bijele zavjese, bijeli zidovi, bez ikakva namještaja osim bijele kolijevke. Malena je djevojčica tu živjela dulje od godine dana, dok se za nju brinulo niz najrazličitijih dadilja. Dijete je rijetko znalo je li osoba koja ju stavlja na spavanje ista ona koja će je ujutro odjenuti i nahraniti. Prošlo je i po više dana da je majka, koja je živjela u stanu tri kata niže, nije posjetila. Ta djevojčica bila je Angelina Jolie. Prognana je u tu bijelu sobu nakon što je njezin otac Jon Voight zbog druge žene napustio njezinu majku Marcheline Bertrand. Angelina me sada toliko podsjeća na Jona da ne mogu biti u njezinoj blizini. To je jednostavno previše bolno, rekla je njezina mama. Najranije čega se Angelina sjeća iz djetinjstva je kako leži u kolijevci i kroz prozor gleda u nebo. Nesvjesna okolnosti u kojima se to događalo, Angelina će kasnije na to sjećanje gledati kao na metaforu njezina života. Ja zurim kroz prozor čitav svoj život... razmišljajući kako negdje postoji mjesto na kojem bih se konačno mogla skrasiti i biti sretna , dio je knjige koji govori o glumičinom odrastanju.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter