Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Alhemičar

Alhemičar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Paulo Coelho


ISBN:

9789958301575

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9036

Broj strana:

138

Težina:

273 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Alhemičar, sa kojim je ovaj najčitaniji latinoamerički pisac poslije Markesa (The Economist) stekao svjetsku slavu, prodat je u tiražu od 10 miliona primeraka.

Od prvog brazilskog izdanja (1988) do danas, Alhemičar je preveden na 56 jezika i postao savremeni klasik.

Američko društvo knjižara proglasilo je roman Alhemičar najboljom knjigom za mlade u 1994. godini, francuski časopis Elle knjigom godine 1995.

Ovu svojevrsnu filozofsku bajku kritičari su poredili sa Malim princom Sent Egziperija zato što odiše životnim optimizmom i san tumači ne kao bjekstvo, nego kao način spoznaje skrivene realnosti.

Alkemija se smatra jednim od najstarijih i najtajnovitijih umijeća čovjecanstva, a u ovoj je knjizi prvi put izložena u izravnom i jednostavnom jeziku.

Paulo Coelho proučavao je Alkemiju 11 godina, upoznavajući njezin simboličan jezik i praktičnu primjenu. Da bi napisao Alkemičara, uputio se do egipatskih piramida i pustinje Sahare u potrazi za izvorima i glavnim kodeksima Velikog Djela - tajnom koja je privukla mnoga ljuska srca i duše u Srenjem vijeku, to čini danas, a činit će i u novom tisućljeću.

  • Originalni naziv: O Alquimista
  • Prevodilac: Tanja Strbac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x2015
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Alhemičar, sa kojim je ovaj najčitaniji latinoamerički pisac poslije Markesa (The Economist) stekao svjetsku slavu, prodat je u tiražu od 10 miliona primeraka. Od prvog brazilskog izdanja (1988) do danas, Alhemičar je preveden na 56 jezika i postao savremeni klasik. Američko društvo knjižara proglasilo je roman Alhemičar najboljom knjigom za mlade u 1994. godini, francuski časopis Elle knjigom godine 1995. Ovu svojevrsnu filozofsku bajku kritičari su poredili sa Malim princom Sent Egziperija zato što odiše životnim optimizmom i san tumači ne kao bjekstvo, nego kao način spoznaje skrivene realnosti. Alkemija se smatra jednim od najstarijih i najtajnovitijih umijeća čovjecanstva, a u ovoj je knjizi prvi put izložena u izravnom i jednostavnom jeziku. Paulo Coelho proučavao je Alkemiju 11 godina, upoznavajući njezin simboličan jezik i praktičnu primjenu. Da bi napisao Alkemičara, uputio se do egipatskih piramida i pustinje Sahare u potrazi za izvorima i glavnim kodeksima Velikog Djela - tajnom koja je privukla mnoga ljuska srca i duše u Srenjem vijeku, to čini danas, a činit će i u novom tisućljeću.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter